.

ΚΕΠΕ: Εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις εσπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στην ατμόσφαιρα της Δυτικής Μακεδονίας

Εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις εσπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στην ατμόσφαιρα της Δυτικής Μακεδονίας


Από την αξιολόγηση των μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης που πραγματοποιεί το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκύπτει εξαιρετικά σημαντική επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με εισπνεύσιμα αιωρούμενα σωματίδια PM10.
Η κατάσταση αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας, όπως δίδεται από την ιστοσελίδα www.kepekozani.gr του Κέντρου Περιβάλλοντος.
Στους συνημμένους πίνακες καταγράφονται οι μέσες ημερήσιες και οι μέσες ωριαίες συγκεντρώσεις ΡΜ10, στους σταθμούς μέτρησης ποιότητας του αέρα που λειτουργούν στη Δυτική Μακεδονία από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 έως σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011  και ώρα 10:00π.μ.
Σύμφωνα με την οδηγία 1999/30/ΕΕ (ΦΕΚ 125Α/02) η μέση ημερήσια συγκέντρωση PM10 δεν πρέπει να ξεπερνάει το όριο των 50 μg/m3 περισσότερες από 35 ημέρες το χρόνο, ενώ η μέση ετήσια συγκέντρωση αιωρουμένων σωματιδίων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 40 μg/m3. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την αναλυτικά την ανακοίνωση του ΚΕΠΕ:Εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις εσπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στην ατμόσφαιρα της Δυτικής Μακεδον...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου