.

ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ: Επιστολή για την Πτολεμαϊδα 5

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τελικά έχουμε το δικαίωμα στην δύσκολη αυτή εποχή για την χώρα μας και ειδικότερα για την περιοχή μας να προβάλλουμε προσωπικές εκτιμήσεις και άλλου είδους σενάρια που διοχετεύονται από παπαγαλάκια της Κυβέρνησης;(Όσο υπάρχει ακόμα). Γιατί ξαφνικά αλλάζουμε κατεύθυνση ενώ υπάρχουν αποφάσεις από θεσμικούς εκπροσώπους και την ομοσπονδία μας για την κατασκευή της Πτολεμαΐδας 5;
Έχουμε η δεν έχουμε το δικαίωμα να παίζουμε με την τύχη της περιοχής και του λεκανοπεδίου; Αγαπητοί μου συνάδελφοι οι ώρες είναι κρίσιμες, οι μέρες που έρχονται είναι ακόμα δυσκολότερες. Δεν νομιμοποιούμαστε από κανέναν, και ειδικά όταν εκπροσωπούμε εργαζομένους , να εκφράζουμε άλλα συμφέροντα και όχι της κοινωνίας,
Κατανοούμε ότι τα ποσοστά της ανεργίας είναι πολύ υψηλά στο Λεκανοπέδιο μας και πρέπει πάση θυσία να βρούμε τρόπους ΟΛΟΙ ΜΑΣ τουλάχιστον να διαφυλάξουμε τις ήδη υπάρχουσες εργασιακές θέσεις.
Άποψη όλων των φορέων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι ότι πρέπει να μπει μπροστά η μηχανή της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα όταν όλοι μας συμφωνούμε προς μια κατεύθυνση να αλλάζουμε τους στόχους μας, για να ικανοποιήσουμε το κομματικό μας συμφέρον. Δεν μπορούμε ειδικά αυτή την χρονική περίοδο να εκφράζουμε προσωπικές θέσεις, όταν προηγουμένως είχαμε διαμορφώσει συλλογικά άλλο κλίμα.
Η θέση αυτή εκφράστηκε με αποφάσεις μέσα από τα συνέδριά μας. Είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή της Πτολεμαΐδας 5 από ιδιώτες. Τότε το φωνάζαμε δυνατά. Τι άλλαξε ξαφνικά; Είναι η ώρα το συνδικαλιστικό κίνημα να βγει μπροστά για να μπορέσει να ξαναποκτήσει την αξιοπιστία του έναντι των εργαζομένων και της κοινωνίας. Οι κολοτούμπες δεν έχουνε θέση πλέον στην δραστηριότητα μας. Εμπρός λοιπόν όλοι μας μέσα από διάλογο και αγώνες να βγούμε μπροστά προασπίζοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας.
Σύμμαχο μας θέλουμε την κοινωνία. Θεωρούμε απαράδεκτα αυτά που έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδα του Αθηναϊκού τύπου για την κατασκευή της 5 μονάδας της Πτολεμαΐδας .
Για τον λόγο αυτό καλούμε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας να πάρει θέση. Να αναλάβει αυτές τις πρωτοβουλίες έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς θέλουμε. Πιστεύουμε στον Πρόεδρό μας και γι’ αυτό τον καλούμε να δρομολογήσει άμεσα τον διάλογο. Ο χρόνος Πρόεδρε είναι περιορισμένος. Η μεγάλη αυτή επιχείρηση του ΛΑΟΥ που λέγεται ΔΕΗ πρέπει να προστατευθεί.
-Το απαιτούν οι συνάδελφοί μας που ήδη έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στο εισόδημά τους.
-Το απαιτεί ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι γενικότερα που έχουν κατακρεουργηθεί οικονομικά με τα μέτρα που τους επιβάλλανε χωρίς την έγκρισή τους .
-Το απαιτεί ο συνταξιούχος που τόσα χρόνια εργαζόταν σε δύσκολες συνθήκες για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά του, και αντί αυτού σε λίγο δεν θα μπορεί ούτε καν να συντηρήσει την οικογένεια του.

ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ.

Εμείς όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα είναι μαζί σου.

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ.












Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου