.

ΔΕΗ: Με φυσικό αέριο οι νέες μονάδες της στη Μεγαλόπολη

Από την Ημερησία...

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα τροφοδοτεί τις νέες μονάδες συνδυασμένου κύκλου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, μετά τις άδειες που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης, προσδιορίζεται η διαδρομή του αγωγού από τους Αγίους Θεοδώρους ως τη Μεγαλόπολη, σε έκταση εμβαδού 1.026.068 τ.μ. στις περιοχές των δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης, καθώς και σε έκταση εμβαδού 229.197 τ.μ. στην περιοχή Αργους - Μυκηνών.

Το συνολικό μήκος του αγωγού φθάνει σε περίπου 159 χλμ.

Το πρώτο τμήμα του αγωγού, μήκους 15,6 χλμ. από τους Αγίους Θεοδώρους ως τα Εξαμίλια, θα έχει διάμετρο 30 ίντσες και το υπόλοιπο τμήμα, μήκους 143,4 χλμ. ως τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη θα έχει διάμετρο 24 ίντσες.

Εγκαταστάσεις
Σε όλο το μήκος του αγωγού θα κατασκευαστούν οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις, που απαιτούνται για τη μελλοντική τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών της Κορίνθου, του Αργους - Ναυπλίου, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης, καθώς και για τις διακλαδώσεις προς Πάτρα, Καλαμάτα και Σπάρτη.

Το έργο, που θα κατασκευάσει ο ΔΕΣΦΑ, συνοδεύεται από σταθμό μέτρησης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλοπολη.

Ο αγωγός, είναι απαραίτητος για τη λετουργία της νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας της ΔΕΗ, της οποίας η κατασκευή καθυστερεί όσο δεν υλοποιείται ο αγωγός.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου