.

Σπάρτακος: Ανακοινώσεις για τις εισαγγελικές παρεμβάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Την ώρα που τα υπουργεία έπαιζαν ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ κορώνα γράμματα τις ζωές των ασφαλισμένων της ΔΕΗ, την ώρα που οι υπεύθυνοι αδιαφορούν και τα προβλήματα μεγαλώνουν, την ώρα που ο ασφαλιστικός μας φορέας πνέει τα λοίσθια και ο κόσμος υφίσταται ανείπωτη ταλαιπωρία, αυτή λοιπόν την κρίσιμη ώρα επέλεξε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προκειμένου να προβεί σε μια ακόμα κινητοποίηση, απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία να πράξει τα αυτονόητα. Επρόκειτο για μια κινητοποίηση /συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Εγνατίας Οδού, στο σημείο των διοδίων Πολυμύλου, που πραγματοποιήθηκε στις 29/8/2011. Μια κινητοποίηση που στόχο είχε να συμβάλει στην ανατροπή μιας κατάστασης, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ : Το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ εξακολουθεί να αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους –ακόμα και στις βασικές τους ανάγκες- υποβάλλοντάς τους σε συνεχείς δοκιμασίες και ταλαιπωρία.
Μια κινητοποίηση που οι τίτλοι τέλους της έμελε να φέρουν τον τίτλο «ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ», αφού ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του σωματείου οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου και ορίστηκε δικάσιμος. Σαν να μην έφθανε αυτό, σαν να μην έφθανε η ουσία του πράγματος που δεν είναι άλλη από την ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, 36 άτομα από αυτά που παρίσταντο στην κινητοποίηση του Αυγούστου δέχθηκαν «προσκλήσεις» της Εισαγγελίας Ημαθίας προκειμένου να προσέλθουν και να δώσουν σχετική κατάθεση.
Βέβαια, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί κάνεις για το εξής: Αν οι εργαζόμενοι σύρονται στα δικαστήρια με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, στο πλαίσιο ενός αγώνα που γίνεται για να σώσει –στην κυριολεξία – την ίδια τη ζωή των ασφαλισμένων που δεν μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τότε σε ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, ποια κατηγορία άραγε θα πρέπει να τους απαγγελθεί;
Την ώρα που θα έπρεπε ΝΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ τόσο ο Υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης όσο και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος για πλημμελή άσκηση καθηκόντων με ενδεχόμενο δόλο , την ώρα που εκ της καταστάσεως αυτής ήδη έχουμε απολέσει ανθρώπινες ζωές, η εισαγγελία επιμένει στο …. λιγότερο επώδυνο : να ποινικοποιήσει τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σαφώς και δεν πτοείται από τέτοιου είδους εξελίξεις.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο όνομα των εργαζομένων και όσων δικαιούνται, έδινε και θα δίνει τον αγώνα με τη δυναμική και τον τρόπο που ξέρει. Αγώνας που δεν πρόκειται να αλλάξει πορεία, έστω κι αν χρειαστεί να περάσει μέσα από την δικαστική αίθουσα.

Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου