.

ΓΕΝΟΠ: Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Π.Ε.Κ.Α. για τις δηλώσεις του στη Βουλή - πώληση λιγντικών μονάδων

Κύριε Υπουργέ,
Μας είναι γνωστές εδώ, και καιρό οι νεοφιλελεύθερες απόψεις σας σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ, τη σύσταση της «Μικρής ΔΕΗ» αλλά και τη μετοχοποίηση των εν συστάση θυγατρικών. Συνεπώς, ουδεμία έκπληξη μας προξένησε η σημερινή ομιλία σας στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Εκείνο όμως που μας εξέπληξε και μας αφήνει τεράστια ερωτηματικά για το ρόλο σας και το τι ακριβώς υπηρετείτε, είναι η απαράδεκτη στάση σας, ενώ σας είναι γνωστές οι προσφυγές της ΔΕΗ, τόσο για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 5/3/2008, όσο και για την απόφαση της 6/8/2009 που αναφέρονται στους λιγνίτες και ενώ επίσης σας είναι γνωστό ότι η απόφαση του Δικαστηρίου και για τις δύο προσφυγές θα εκδοθεί στις 15/12/2011, εσείς δεν κάνετε καν τον κόπο να περιμένετε ούτε μερικές μέρες πριν πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις !
Κύριε Υπουργέ,
Η βιασύνη σας αυτή, σας εκθέτει ανεπανόρθωτα και αποκαλύπτει το ρόλο το δικό σας αλλά και της κυβέρνησης σας που δεν είναι άλλος από το να εκποιήσετε άρον - άρον την περιουσία του Ελληνικού λαού ,γι’ αυτό και σας καθιστούμε και προσωπικά υπεύθυνο.
Κύριε Υπουργέ,
Με την επιστολή μας αυτή για ύστατη φορά και με κάθε σοβαρότητα σας καλούμε έστω και τώρα να αναθεωρήσετε τη στάση σας και να εγκαταλείψετε τα σχέδια τεμαχισμού και εκποίησης της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης της χώρας.
Σας καλούμε να δείτε τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις αντιστοίχων πολιτικών όπως αυτές που εισηγείσθε σε μια σειρά χώρες και οι οποίες απέβησαν σε βάρος των καταναλωτών τους.
Τέλος, σε κάθε περίπτωση θέλουμε να γνωρίζετε ότι η εμμονή σας σε σχέδια εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ (Λιγνιτικές – Υδροηλεκτρικές μονάδες) ή τη δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ» ,για να προσφερθεί ως φιλέτο στους κρατικοδίαιτους ιδιώτες αλλά και οι θέσεις σας για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ ή την μετοχοποίηση των θυγατρικών της, θα οδηγήσει σε σκληρή και ανεξέλεγκτη σύγκρουση.
Θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη σύγκρουση γιατί οι προτάσεις και οι ενέργειές σας το μόνο που δεν υπηρετούν είναι το Δημόσιο συμφέρον.
Αυτός είναι και ο λόγος που μας δίνει το ηθικό δικαίωμα να μιλάμε για «ανεξέλεγκτες συγκρούσεις» και αν δεν είναι έτσι απαντήστε μας :
 Οι απαράδεκτες προτάσεις σας, που και σε τι υπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον;
 Ποιο θα είναι το όφελος των καταναλωτών απ΄ όλα όσα προτείνετε;
o Θα μειωθεί μήπως η τιμή της kwh; Αν ναι, πως και γιατί ;
o Εμείς Κατηγορηματικά σας λέμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Απεναντίας θα αυξηθεί.
 Η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ στα χέρια ιδιωτών έχει καμία σχέση με επένδυση ;
 Η μεταβίβαση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών σταθμών παράγει προστιθέμενη αξία;
 Η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου στους ιδιώτες θα δημιουργήσει έστω και μια θέση εργασίας που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος ; ή θα έχει ως αποτέλεσμα εκτός των άλλων να χαθούν και νέες θέσεις εργασίας αφού είναι σίγουρο ότι οι ιδιώτες στους οποίους θα χαρίσετε τους σταθμούς το πρώτο πράγμα που θα κάνουν θα είναι να απολύσουν το μισό προσωπικό;
 Η προσφορά των ιδιωτών με όλα όσα προτείνετε απέναντι στην κοινωνία ποια θα είναι ;
 Οι ιδιώτες που διάπλατα τους ανοίγετε τις πόρτες
• Παίρνουν κανένα ρίσκο ; Απολύτως κανένα
• Βάζουν ιδιαίτερα κεφάλαια ; ΟΧΙ ! Απεναντίας με ψίχουλα τους δίνετε την δυνατότητα να ενθυλακώσουν περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού λαού και κατέχοντας πλέον σημαντικό ενεργειακό πορτοφόλι, να εκβιάζουν για την τιμή της kwh.
Με βάσει τα παραπάνω για μια φορά ακόμα σας λέμε πως για όποιον θέλει να υπερασπίσει το Δημόσιο συμφέρον υπάρχουν και άλλες προτάσεις που ξεπερνούν το πρόβλημα «πρόσβαση των ιδιωτών στους λιγνίτες».
Υπάρχουν τα ορυχεία της Δράμας και τις Ελασσόνας αλλά και η διαγωνιστική κατάληξη του ορυχείου Βεύης που καθυστερεί , με δική σας ευθύνη. Βγάλτε τα σε δημόσιο διαγωνισμό χωρίς συμμετοχή της ΔΕΗ.
Ας έρθουν να τα πάρουν. Εκεί να τους δούμε.
Όμως εσείς δεν κάνετε κάτι τέτοιο γιατί έχετε μάθει να κάνετε ότι σας ζητούν τα συμφέροντα και οι κύριοι αυτοί το μόνο που έχουν μάθει να ζητούν, γιατί είναι σιγουρατζίδες και κρατικοδίαιτοι, είναι να παίρνουν κοψοχρονιά από τα έτοιμα.
Το να ανοίξεις ορυχείο απαιτεί εκατοντάδες εκατομμύρια και προπάντων να πάρεις ρίσκο και να περιμένεις χρόνια για να κερδίσεις…
Εσείς απ΄ότι φαίνεται με τις αποφάσεις σας ενδιαφέρεστε για τα κέρδη τους.
Εμείς όμως ενδιαφερόμαστε για το συμφέρον του Ελληνικού λαού και το μέλλον των εργαζομένων.
Για αυτό να είστε σίγουρος ότι :
• Θα συναντηθούμε στις πύλες των ορυχείων και των σταθμών.
• Θα σας περιμένουμε μαζί με τις οικογένειες μας και χιλιάδες άλλους εργαζόμενους στο Αμύνταιο στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου