.

Ενδέκατη η Ελλάδα στον Κατάλογο της Ernst & Young για την Ηλιακή Ενέργεια

«Ευκαιρίες» για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ειδικότερα στην ηλιακή ενέργεια προσφέρει η Ελλάδα, καταλαμβάνοντας την 21η θέση μεταξύ 40 κρατών στον παγκόσμιο «χάρτη» των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που καταρτίζει η εταιρεία αναλύσεων, Ernst & Young, με κριτήριο την ελκυστικότητά τους για την υλοποίηση σχετικών επενδυτικών σχεδίων.

Στην κατηγορία της ηλιακής ενέργειας, η θέση της Ελλάδας είναι εξαιρετικά υψηλά, 11η επί των 40 χωρών, κάτι που αποτελεί ένδειξη των δυνατοτήτων για νέες επενδύσεις, με αποτέλεσμα την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος.

Η Ελλάδα στα ηλιακά αφήνει πίσω της πολύ μεγαλύτερες οικονομίες, όπως η Μ. Βρετανία, η Βραζιλία και ο Καναδάς, ενώ «κερδίζει» και την Πορτογαλία, αλλά όχι την Ιταλία και την Ισπανία.

Χειρότερες συγκριτικά είναι οι επιδόσεις στην αιολική ενέργεια, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται 25η. Μάλιστα η βαθμολογία της Ελλάδας στα αιολικά είναι σχετικά χαμηλή, γιατί είναι πολύ αρνητική η επίδοσή της στο πεδίο των θαλάσσιων αιολικών πάρκων.

Στις χαμηλότερες μεταξύ των 40 κρατών περιλαμβάνεται και η βαθμολόγηση για τις επενδύσεις βιομάζας, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η κατάταξη στη γεωθερμία.

Αναδημοσίευση: energia.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου