.

Εκλογές Σπάρτακου: ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΕΚΛΟΓΕΣ 10_11_12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ
10-11-12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
¨ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΟΔΟ¨
ΠΑΣΚΕ –ΣΑΔ-ΔΑΣΚ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Ψηφίζουμε σταθερά
Δύναμη συσπείρωσης Ώρες ευθύνης
Αγώνα Ώρες αποφάσεων
Ευθύνης Ώρες αγώνα
Ανανέωσης
Προοπτικής

μόνο η συμμετοχή και η συμπαράταξη των εργαζομένων μπορούν να στήσουν αναχώματα

Συνάδελφοι
Η κορυφαία στιγμή του Σωματείου μας είναι οι εκλογές, που πραγματοποιούνται την Τρίτη 10, την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012.
Είναι αλήθεια, ότι από την μεταπολίτευση και μετά βελτιώθηκε το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, μετά από αγώνες που δώσαμε, μέσα από την αλληλεγγύη που δείξαμε μεταξύ μας, μέσα από την ταξική μας συνείδηση. Και ξαφνικά ήρθε η ανατροπή.
Βλέπουμε αγώνες δεκαετιών του εργατικού κινήματος να διαγράφονται μεμιάς. Ζούμε την τραγική πραγματικότητα, που θέλει το σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων, που οι εργαζόμενοι κέρδισαν με πολύχρονες θυσίες και πολλές φορές με αίμα, να εξανεμίζονται.
Η νέα κατάσταση, έτσι όπως πάει να διαμορφωθεί, δεν μας γυρνάει στον μεσαίωνα, αλλά πολύ πιο πίσω. Μας πηγαίνει στα χρόνια της βαρβαρότητας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας, της οικονομικής κατάπτωσης.
Ποιοι φταίνε όμως για όλα αυτά; Γιατί, κάποιοι πρέπει να φταίνε για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε.
Φταίνε αυτοί που ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια με το ¨σεμνά και ταπεινά¨, για να καταλήξουν στο ¨ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό¨ και ακολούθησαν οι άλλοι, που μας έλεγαν ότι ¨λεφτά υπάρχουν¨ και κατέληξαν να μας παραδώσουν υπόδουλους στους σύγχρονους κατακτητές – δανειστές μας, αποπληρώνοντας τα δάνεια μόνο από τις συντάξεις και τους μισθούς των εργαζομένων.
Οι έννοιες της δημοκρατίας και των θεσμών φαίνονται να κλονίζονται μαζί με το κοινωνικό στερέωμα.
Άλλοι αποφασίζουν για μας.
Η Ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να ορθώσει σοβαρό λόγο και σχέδιο, για να δημιουργήσει ελπίδες ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση.
Παράλληλα, τα ΜΜΕ χειραγωγημένα, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ¨επίλυσης¨ όλων των προβλημάτων, με τη μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού.
Τα Συνδικάτα, όσο ακόμα αντέξουν, είναι στην πρώτη γραμμή της κατασυκοφάντησης, για να εξοντωθούν και οι τελευταίες εστίες αντίστασης.
Εάν διαλύσουν το Συνδικάτο ποιοι θα αντιδράσουν στην εκάστοτε κυβερνητική λαίλαπα; Οι μεμονωμένοι εργαζόμενοι με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας;
Μέσα σ΄αυτές τις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες, το Συνδικάτο έδωσε και δίνει αγώνα χαρακωμάτων, για να κρατήσει όσο μπορεί αξιοπρεπείς τις αμοιβές και τα βασικά εργασιακά δικαιώματα από τη βάρβαρη ισοπέδωση, η οποία επιχειρείται.
Τα στελέχη που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο ¨Συνεργασία για την Πρόοδο¨ ήμασταν πάντα εκεί, μπροστάρηδες στους αγώνες που έδωσε το Συνδικάτο μας και η ΓΕΝΟΠ.
Ήμασταν εκεί και πρωτοστατήσαμε:
 Για την εξαίρεση της ΔΕΗ από το ενιαίο μισθολόγιο και την εφεδρεία, που θα διέλυε περεταίρω τους μισθούς μας και θα αποδιοργάνωνε την επιχείρηση, στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Ήμασταν εκεί και πρωτοστατήσαμε:
 Για την εξαίρεση από τις εξοντωντικές κρατήσεις στους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών.
Ήμασταν εκεί και πρωτοστατήσαμε:
 Για να εξαιρεθεί η ΔΕΗ από την απαγόρευση των νέων προσλήψεων, με αποτέλεσμα να προσληφθούν με τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα περισσότεροι από 1.700 νέοι εργαζόμενοι.
Ήμασταν εκεί και πρωτοστατήσαμε:
 Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. για την απόφαση δημοπράτησης, για την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα 5.
Ήμασταν εκεί και πρωτοστατήσαμε:
 Στην κατάληψη του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και στην κατάληψη της Εγνατίας Οδού (διόδια Πολύμυλου) για την μη χορήγηση από την πολιτεία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ.

Ήμασταν εκεί και πρωτοστατήσαμε:
 Στον μεγαλειώδη αγώνα της απεργίας ενάντια στην περαιτέρω μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την πώληση των Λιγνιτικών και Υδροηλεκτρικών μονάδων.
Ήμασταν ΠΑΝΤΟΥ:
Δίνοντας καθημερινά τη μάχη απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε., που θίγουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των καταναλωτών.

Συνάδελφοι
Το ψηφοδέλτιο της ¨Συνεργασίας για την Πρόοδο¨ έδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να διαχωρίσει την ταυτότητά του, κράτησε ανθεκτική την αυτονομία του στις όποιες πολιτικές εξουσίες και μπήκε μπροστά σε όλες τις μάχες για τα συμφέροντα των εργαζομένων της ΔΕΗ και της περιοχής μας.

Δείξαμε ότι έχουμε δυνάμεις
Ότι έχουμε δυνατότητες

Δεσμευόμαστε:
 Να δώσουμε τις μάχες που απαιτούνται, για να μην πουληθούν Λιγνιτικές και Υδροηλεκτρικές Μονάδες.
Δεσμευόμαστε:
 Να αγωνιστούμε, για να συνεχίσει ο λιγνίτης να είναι το εθνικό μας καύσιμο.
Δεσμευόμαστε:
 Να παλέψουμε για να κατασκευαστούν από τη ΔΕΗ οι νέες σύγχρονες Λιγνιτικές μονάδες Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2. Να κατασκευαστεί το μεγάλο Φωτοβολταϊκό πάρκο ΜΟΝΟ αν συνοδεύεται με το εργοστάσιο κατασκευής των πάνελ.
Δεσμευόμαστε:
 Να συμπαραταχθούμε με τους κατοίκους της περιοχής μας στους αγώνες για τις μετεγκαταστάσεις και το περιβάλλον.


Δεσμευόμαστε:
 Να αγωνιστούμε για να φτιάξουμε μισθολόγιο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων της πρώτης γραμμής.

Συνάδελφοι
Το Συνδικάτο είναι η δύναμή μας.
Τον δικαιολογημένο θυμό και την αγανάκτησή μας από τις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης τις εκφράζουμε με τη συμμετοχή μας. Με τον πολύπλευρο καθημερινό μας αγώνα.


Συμμετέχουμε στις εκλογές
Στηρίζουμε την προοπτική
της Επιχείρησης – τη δουλειά μας


Γι΄αυτό σας καλούμε όλους
να στηρίξετε την προσπάθειά μας
και να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιο
¨Συνεργασία για την Πρόοδο¨

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου