.

ΤΕΕ : Παντεχνική απεργία στις 3 Φεβρουαρίου


Το ασφαλιστικό, όσον αφορά στην προστασία των αποθεματικών του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ από το "κούρεμα" των ομολόγων όσο και για την αποτροπή της επιβολής υπέρογκων αυξήσεων στους μηχανικούς σε περίοδο ύφεσης και μεγάλης ανεργίας αναδεικνύεται στην πρώτη γραμμή του διεκδικητικού αγώνα των διπλωματούχων μηχανικών.
Αυτό προκύπτει από την εισήγηση του προέδρου του ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη στη χθεσινή συνεδρίαση του διασυντονιστικού οργάνου των συλλόγων και ενώσεων των μηχανικών, όσο και από τις τοποθετήσεις σχεδόν του συνόλου των παρισταμένων εκπροσώπων των τεχνικών επιστημονικών φορέων.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΤΕΕ παρουσίασε αναλυτικά τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τους μηχανικούς και τις εξελίξεις γύρω από αυτά, ενώ από το σύνολο των παρισταμένων δόθηκε μεγάλο βάρος στην προετοιμασία του διεκδικητικού αγώνα των μηχανικών.
Οι κινητοποιήσεις των μηχανικών συνεχίζονται και κορυφώνονται την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, με Πανελλαδική Παντεχνική απεργία και ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα (στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σταδίου 29) και στις πόλεις της περιφέρειας.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ υπογράμμισε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Υπογράμμισε ότι το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ είναι η βάση αναφοράς του κοινού αγώνα των μηχανικών. Ταυτοχρόνως κάλεσε τις διοικήσεις των συλλόγων και ενώσεων μηχανικών να προσθέσουν τις δικές τους ξεχωριστές διεκδικήσεις και οι σύλλογοι να αναλάβουν το ρόλο τους, τονίζοντας τη δική τους παρουσία τόσο προς τους μηχανικούς μέλη τους όσο και προς την κοινωνία.
http://portal.tee.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου