.

«Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη»Εργα 9,2 εκατ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ

Από ethnos.gr
Έργα ύψους 9,2 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Τα εν λόγω έργα αφορούν στην «Εγκατάσταση Μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού - Θερμότητας ψύξης στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας» και στην «Εξοικονόμηση Ενέργειας στο βοηθητικό κτίριο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού».

Με τα έργα αυτά προβλέπεται, για το μεν Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, η προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας Συμπαραγωγής για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ταυτόχρονη ανάκτηση θερμότητας, με σκοπό την κάλυψη των αντίστοιχων ενεργειακών αναγκών του Νοσοκομείου. Η Μονάδα θα λειτουργεί με φυσικό αέριο παρέχοντας ενεργειακή εξοικονόμηση και περιβαλλοντική προστασία μέσω του περιορισμού εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και ρυπογόνων ουσιών.

Για το βοηθητικό κτίριο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού που βρίσκεται εντός του Στρατοπέδου Παπάγου, προβλέπεται με το έργο αυτό η ενεργειακή αναβάθμιση του κελύφους του κτιρίου, η αντικατάσταση παλαιών μονάδων κλιματισμού με κεντρικό σύστημα κλιματισμού υψηλής απόδοσης ώστε να περιοριστούν οι ενεργειακές απαιτήσεις του κτιρίου και να

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου