.

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι κατασκευής και λειτουργίας δύο νέων Φ/Β Πάρκων στην Κοζάνη

Από kozan.gr
Δύο αποφάσεις οι οποίες προωθούν τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία και αφορούν Φωτοβολταϊκά Πάρκα στο δήμο Κοζάνης και συγκεκριμένα στην τοπική Κοινότητα Οινόης υπέγραψε προχθές η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπουλου-Μπάστα.

Πρόκειται για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων της κατασκευής και λειτουργίας σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 3,9916 MW, που θα επιφέρει πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη αλλά και ευκαιρίες για νέες πράσινες επενδύσεις στην περιοχή, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η πρώτη άδεια αφορά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου: «Εγκατάσταση Φ/Β Πάρκου ισχύος 1,9958 MW» της εταιρείας «GREENERA ENERGY HELLAS Α.Ε.» στη θέση «ΟΙΝΟΗ Ι» (εκτός σχεδίου) της Τοπικής Κοινότητας Οινόης του Δήμου Κοζάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου