.

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Τα τελευταία δυο χρόνια σας έχουμε καλέσει να συμμετέχετε σε διάφορες μορφές αντίδρασης ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που έχουμε υποστεί.



Εμείς μια νέα φουρνιά εργαζομένων δημιουργήσαμε το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, πιστεύοντας πως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ να δείξουν στους πολιτικούς τον ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ.

Μια νέα φουρνιά συνδικαλιστών που είδαμε πως όποιον αγώνα και εάν κάναμε, στο τέλος ήμασταν πάντα κάθετα στοιχισμένοι πίσω από τις αποφάσεις των κομμάτων και των υπουργών τους.

Αφουγγραζόμενοι από καιρό την δική σας επιθυμία και τα λεγόμενα σας ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ, άσχετα το που ανήκουμε, να δημιουργήσουμε στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ τον Σπάρτακο ΕΝΑ, ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.

Γνωρίζουμε πως είσαστε δύσπιστοι, τα ακούσατε πολλές φορές αυτά.
Δεν έχουμε όμως άλλη πρόταση, άλλη λύση.

Το μόνο που μπορούμε να σας δείξουμε είναι η έως τώρα αγωνιστική στάση των νέων συνδικαλιστών του ΝΕΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ τα τελευταία δυο χρόνια που δημιουργήθηκε.

Στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ, στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, στις ΚΑΤΑΛΛΗΨΕΙΣ, στα ΔΙΑΚΣΤΗΡΙΑ, σε κάθε μορφής δράση, πρωταγωνιστήσαμε καλώντας σας να συμμετέχετε.

Να συμμετέχετε σε αληθινούς αγώνες, οι οποίοι υποκινήθηκαν από την πραγματική αγωνία σας και όχι από τα συμφέροντα των διαφόρων παρατάξεων και τις προσωπικές επιδιώξεις των πολιτικών και των μεγαλοσυνδικαλιστών της περιοχής μας.

Δυο χρόνια τώρα σας είπαμε κάθε αλήθεια που γνωρίζαμε.

Καταγγείλαμε την κυβερνητική πολιτική έμπρακτα τρώγοντας ξύλο από τα ΜΑΤ. Δεν αρκεστήκαμε σε βαρύγδουπες, αλλά άσφαιρες ανακοινώσεις και σε αυτάρεσκες δηλώσεις μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια.

-    Αντιπαρατεθήκαμε στο κυβερνητικό κατεστημένο της περιοχής μας.

-    Καταγγείλαμε τα συμφέροντα των μεγαλοστελεχών του συνδικάτου τα οποία κρατούν δέσμιες τις παρατάξεις, για να εξυπηρετούν τις κυβερνητικές επιλογές.

-    Για να σας ενημερώνουμε αληθινά εκδόσαμε έντυπα, καταγγελίες, ακόμη και εφημερίδες, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ, καθώς τα χρήματα των συνδρομών σας χρησιμοποιούνται μόνον από το σύστημα και το κατεστημένο των συνεργαζόμενων παρατάξεων του συνδικάτου.

Με όλες αυτές τις δράσεις δημιουργήσαμε μια πραγματικά αγωνιστική ομάδα, η οποία δυο χρόνια τώρα στέλνει το μήνυμα προς όλους ότι, οι ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ έχουν ακόμη το κουράγιο να αγωνιστούν και να μην υποταχθούν.


Σήμερα αυτή η ομάδα μεγάλωσε.

Δημιούργησε τη ΝΕΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ κίνηση που ονομάζετε ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Εκατόν σαράντα (140) και πλέον συνάδελφοι συσπειρώθηκαν και συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις γραμμές του ΝΕΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, δημιουργώντας ένα καινούργιο ψηφοδέλτιο και εκφράζοντας μ΄αυτόν τον τρόπο την θέληση τους να συμμετέχουν σε αληθινούς αγώνες.

       Συνάδελφοι & συναδέλφισσες γνωρίζουμε πως καθημερινά δέχεστε πιέσεις.

Προσπαθούν με παραπληροφόρηση να σας πουν, πως ότι σας λέμε δεν είναι αλήθεια.

       Σας θυμίζουμε ότι ήμασταν οι πρώτοι που καταγγείλαμε το μνημόνιο , με τις πρώτες σκληρές περικοπές μισθών, δώρων, επιδομάτων αδείας και την αρχή της διάλυσης του ασφαλιστικού μας φορέα με το ‘’εφ΄εξής’’. Τότε αυτοί σας έλεγαν πως «εμάς το μνημόνιο δεν θα μας αγγίξει». Σήμερα ΝΟΤΙΟΙ και ΒΟΡΙΟΙ τρέχουν και δεν φτάνουν γιατί κάθε μήνα έχουμε νέες περικοπές.

      Αποδεικνύαμε πως τα SWAPS δεν θα είναι λύση για την ιδιωτικοποίηση και αυτοί σας «ανέλυαν τον τρόπο που θα γίνουν».

      Καταγγείλαμε την διάλυση της ασφάλισης μας και αυτοί θα «άνοιγαν φαρμακεία, για να προμηθεύστε τα φάρμακα με μεγαλύτερη έκπτωση».

      Προειδοποιήσαμε για τους κινδύνους της καθυστέρησης ανάθεσης των νέων μονάδων και του κλεισίματος του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και αυτοί σας «έλεγαν πως οι μονάδες θα κατασκευασθούν από την ΔΕΗ και πως οι χρηματοδοτήσεις είναι εξασφαλισμένες».

       Τους καλέσαμε να διαμαρτυρηθούμε δυναμικά για τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κοζάνη, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ «του έστρωνε το χαλί για να παρουσιάσει το μεγάλο φωτοβολταϊκό, ενάντια στο λιγνίτη». Την ίδια στιγμή έξω από την αίθουσα εμείς τρώγαμε ξύλο από τα ΜΑΤ γιατί τολμήσαμε.
Το ίδιο βράδυ η ηγεσία της ΔΑΚΕ Σπάρτακος «διατάχθηκε» σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου χαρακτηρίζοντας μας ως ανεύθυνους και λαϊκιστές.

      Καταγγείλαμε τον υπουργό ΠΕ.Κ.Α κ. Παπακων/νου για την απόφαση του να πουλήσει λιγνιτικούς σταθμούς και ορυχεία και αυτοί «τον καλούσαν ‘’συντροφικά’’ σε ημερίδες» σήμερα τον επανακηρύσσουν ανεπιθύμητο.

      Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, γνωρίζουμε την μεγάλη αγανάκτηση σας.

Γνωρίζουμε πως ακούσατε πολλά.

Γνωρίζουμε ότι προσπαθούν να σας πείσουν ότι όλοι το ίδιοι είμαστε.

Πως παλιοί και νέοι συνδικαλιστές τις ίδιες ευθύνες έχουμε.

      ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Κανείς από εμάς δεν έχει πλουτίσει από το συνδικαλισμό.

Κανείς από εμάς δεν έβαλε τους συγγενείς του στη ΔΕΗ και στους παιδικούς σταθμούς.

      Ξέρουμε ότι σας πιέζουν και ότι σας τηλεφωνούν να φύγετε από τις γραμμές του ΝΕΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Ότι στην ανάγκη προτιμότερο είναι να μην ψηφίσετε καθόλου.

Μέχρι χθες μπορούσαν και σας έταζαν, σήμερα ούτε για ένα δίμηνο δεν μπορούν να τάξουν.

       Μην τους ακούτε.

Η μόνη απάντηση είναι η συμμετοχή σας
                           και η δυναμική ψήφος στο ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Αν δεν αλλάξει κάτι τώρα που τα χάνουμε όλα δεν θα αλλάξει ποτέ.

Αν ελπίζετε στα ίδια με ΧΘΕΣ, στις ίδιες δυνάμεις, στα ίδια πρόσωπα, στα ίδια σχήματα σεβαστή η επιλογή σας.

Σκεφθείτε μόνον πως κάθε φορά ψηφίζετε και την επομένη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΤΕ.

Πως όλοι το ίδιο είναι. Δυστυχώς με όλους αυτούς.

ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΣΑΣΤΑΝ ΧΘΕΣ.

Ελάτε να ΚΑΝΟΥΜΕ
                         ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ                        
                            ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου