.

ΔΑΚΕ Σπάρτακος: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Πολλές φορές, -δυστυχώς- οι εργαζόμενοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με άδικες και αντικοινωνικές πολιτικές και κάθε φορά που χρειάστηκε δώσαμε δυναμικά τον αγώνα μας.
Αυτό όμως που συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια, αυτό το οποίο ζούμε και βιώνουμε στο έπακρο, πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Μιλάμε για την πιο άγρια, άδικη, βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά εισοδήματα, βλέπουμε τις κατακτήσεις μας που με τόσο κόπο, συνεχή αγώνα και πολλές θυσίες καταφέραμε, να εξανεμίζονται.
Σήμερα, καλούμαστε να συμμετέχουμε στις εκλογές του Σωματείου μας (που θα πραγματοποιηθούν στις 10-11-12 Ιανουαρίου)
Είναι σαφές (και επιθυμητό συνάμα) ότι μέσα από τη συμμετοχή σας αυτή θα πρέπει να στείλετε ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην ΠΑΣΚΕ. Σε αυτούς δηλαδή που έλεγαν ότι θα σταθούν δίπλα μας, πως θα είναι πάντα στο πλευρό μας (πόσο καλοί στα λόγια είναι αλήθεια) και θα αγωνιστούν για να προασπίσουν τις κατακτήσεις μας.
Ήτοι
• Ασφαλιστικό
• Μισθοί
• Εφάπαξ
• Επικουρική
• Φάρμακα
• Γιατροί
• ΣΣΕ
• Προσλήψεις
• Το 51% των μετοχών στο κράτος.

Όλα αυτά δηλαδή που μέρα με τη μέρα καταρρέουν και τα συντρίμμια τους θα είναι έτοιμα να σκεπάσουν ότι μας έχει απομείνει… ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ.







Ούτε λίγο ούτε πολύ τις 300 έφθασαν οι υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (ΣΑΔ ΔΑΣΚ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) για τις επερχόμενες εκλογές του σωματείου. Με την αμέριστη φυσικά βοήθεια/σύμπραξη/στήριξη του Συνεργάτη – Συντρόφου τους Ρίζου Ρίζου και των στελεχών που έχει στην περιοχή. Αυτών δηλαδή που μέχρι χθες διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για την συμπεριφορά της ΠΑΣΚΕ και τώρα σέρνονται πίσω της «απολαμβάνοντας» τον… ζεστό ήλιο της παράταξής τους.
Δε το ξέρουν ότι όποιος κάθετε πολύ κάτω από τον ήλιο, ΚΑΙΓΕΤΑΙ ;

Μετοχοποίηση της Επιχείρησης.
Όταν ο συνάδελφος Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ κατέβαινε υποψήφιος στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μας έλεγαν ότι «είναι για το καλό μας», καθώς από τη νέα θέση θα μπορούσε να «περάσει» τις θέσεις του Σωματείου, των εργαζόμενων, της κοινωνίας γενικότερα.
Ελπίδα έψαχναν οι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα τελικά να τον τιμήσουν με τη ψήφο τους και να τον εκλέξουν περιφερειακό σύμβουλο.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, παρουσία των εκλεγμένων συναδέλφων της ΠΑΣΚΕ,
• στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ
• στο Δ.Σ των ΑΠΕ
• στο Ασφαλιστικό μας ΤΑΥΤΕΚΩ
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Κος Παπαϊορδανίδης μαζί με τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βλατή μίλησαν για Στρατηγικό επενδυτή στη ΔΕΗ όταν ΟΙ ΙΔΙΟΙ μέχρι χθες μας έλεγαν ότι θα γίνει πόλεμος στην περίπτωση που θα τολμήσει κάποιος να πειράξει το 51% της ΔΕΗ.

Πόσο καλοί στα λόγια είναι αλήθεια;

Στις 26/5/2011 ο συνάδελφος σύντροφος, Πρόεδρος μέχρι χθες στα Ασφαλιστικά ταμεία και σημερινός Υπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ Κος Κουτρουμάνης μας καλοδέχθηκε με τρείς διμοιρίες ΜΑΤ που μας «περιποιήθηκαν» καταλλήλως επειδή είχαμε το θάρρος, επειδή είχαμε το σθένος να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Να διεκδικήσουμε δηλαδή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο. Αυτό ήταν το έγκλημα που πράξαμε, ζητήσαμε φάρμακα και γιατρούς για τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον καρκινοπαθή, τα παιδιά μας.
Σήμερα ο ίδιος καταβάλλει τραγικά μεγάλη προσπάθεια (με άλλοθι την οικτρή κατάσταση που υπάρχει στην οικονομία), λες και κατέβηκε στη γη από το φεγγάρι, για να κόψει το επικουρικό των συνταξιούχων.
Όσο για την Αννούλα της παιδείας – φωτοτυπίας, το ζήσαμε κι αυτό. Υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία που βγάζουν τα μάτια τους διαβάζοντας σε φωτοτυπημένο χαρτί, αλλά τι πειράζει;
Η μόρφωση απαιτεί θυσίες !



Όσο δε για τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τι να πει κανείς; Τι να πει για τον Κύριο ο οποίος επέτρεψε στους κυβερνώντες ( βλέπε εξωθεσμικές και κρυφές συναντήσεις με την ΤΡΟΙΚΑ), να καταφέρουν σε δύο χρόνια το ακατόρθωτο (γιατί πρόκειται για κατόρθωμα, για άθλο), να ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας 2,5 εκ συνάνθρωποι μας και χιλιάδες κλειστές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μαζί φυσικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και μέχρι χθες Πρωθυπουργό, όλα αυτά. Και αυτοί βέβαια οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το σημείο χρησιμοποιώντας το δυνατό τους «άλλοθι» την τραγικότητα δήθεν της οικονομίας.
Ανέκαθεν έλεγε ψέματα. Ψέματα για το χρέος, ψέματα για τα στοιχεία, ψέματα για τις προοπτικές ΨΕΜΑΤΑ για ΟΛΑ. Έλεγε ψέματα για το περιβόητο χρέος την ίδια στιγμή που στην Στατιστική υπηρεσία ο Πρόεδρος που διόριζε ήταν υπάλληλος το ΔΝΤ !!! Ψέματα έλεγε ότι δε γνώριζε για την δήθεν τραγικότητα της οικονομίας και έταζε λαγούς με πετραχήλια όταν ακόμα και σήμερα Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ο ανεκδιήγητος κ. Προβόπουλος που εξελίσσεται με τις εκτιμήσεις του σε τρομοκράτη του Ελληνικού λαού.
Τι να πούμε για τον Θόδωρο που βρήκε τον μπελά του με την κληρονομιά της Θείας Αγλαΐας σε πολλά ακίνητα πουλώντας ένα κομμάτι και τα λεφτά που πήρε ακόμα ψάχνουν να τα βρούνε. Βρέ, μήπως και τα κατέθεσε στον κουμπαρά των συνταξιούχων των 500 ευρώ, που έχουν από κοινού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της βουλής; Οι «κοπρίτες εργαζόμενοι» Θόδωρε μέχρι σήμερα αύξησαν τις περιουσίες των εκάστοτε πολιτικών σε εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις και ακίνητα και τώρα τελευταία σε παράνομες βίλες. Ή μήπως δε το γνωρίζει ο «πολύς» Θόδωρος.
Ουδέν σχόλιο για τον φτειροκάκαλο και για τον φιρφιρίκο !

Μας λένε οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ πως αν ήταν κυβέρνηση η Ν.Δ θα καιγόταν όλη η Ελλάδα. Αυτό είναι αλήθεια συνάδελφοι. Θυμηθείτε τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ συν Νίκο Φωτόπουλο. Θυμηθείτε τις μπούκες που έκανε στο γραφείο του κακού Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου παρουσία των τότε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και σημερινών υπουργών Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδη. Θυμηθείτε στη μεγάλη απεργία των 20 ημερών του 2008 (για το ασφαλιστικό μας) τον Υφυπουργό κ. Κουκουλόπουλο έξω από τον ΑΗΣ Καρδιάς μαζί με τους συντρόφους του να χορεύει το 11.
Σήμερα συνάδελφοι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο ψάχνοντας για άλλοθι που θα προσφέρει προστασία στον σημερινό Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό. Αυτοί οι ίδιοι ξέρουν πολύ καλά ότι η μόνη σωτηρία της Επιχείρησης είναι οι μισθοί των εργαζόμενων στα Ορυχεία και τους Σταθμούς παραγωγής και αυτούς προσπαθούν να κατασπαράξουν αδιαφορώντας για τα τραγικά αποτελέσματα.

Ντροπή!
Την ώρα που γράφεται τούτη η ανακοίνωση στα Ορυχεία και τους Σταθμούς η θερμοκρασία είναι -17 βαθμοί. Αν αυτό σας λέει κάτι κ. Διευθύνοντα της ΔΕΗ, το λιγότερο, το πιο ανώδυνο που θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε είναι ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ για το έργο που επιτελούμε.



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Όλοι είμαστε ίσοι αλλά δεν είμαστε ίδιοι.

Δε θα φορέσουμε ποτέ τη μάσκα της εξουσίας αλλά θα πράττουμε το καθήκον μας ανεξαρτήτως από το ποιος είναι κυβέρνηση καθώς βασικό μας μέλημα είναι να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Συμμετέχοντας συνειδητοποιημένα και με σωστή κρίση στην εκλογική διαδικασία του συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπορούμε να είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τη στραβή ρότα. Δεν μένουμε ανενεργοί γιατί αυτό σημαίνει υποχώρηση και η υποχώρηση σημαίνει μεγαλύτερες απώλειες. Συμμετέχουμε και με πείσμα βάζουμε πλώρη να αναστρέψουμε τη στραβή πορεία την οποία έχουν χαράξει και που σε καμία περίπτωση ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ.
Μας την επέβαλαν όταν ανέλαβε «δράση» η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας,
(μάλλον Εθνικής Τραγωδίας), με επικεφαλής τους τραπεζίτες τοκογλύφους σωτήρες μας, που με μεγαλύτερη ταχύτητα και ένταση στο βωμό της σωτηρίας της χώρας και επικουρούμενοι από τη Ν.Δ, συνεχίζουν τον κατήφορο και την βαρβαρότητα. Συνεχίζουν με μένος για να φέρουν σε πέρας το … έργο τους.
Να ολοκληρώσουν το έργο του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου.
Να δώσουν δηλαδή τη χαριστική βολή με περισσότερες απολύσεις, με μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας με άδικες και καταστροφικές πωλήσεις.

Θα τους αφήσουμε;

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου