.

skai.gr
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την ενεργειακή στρατηγική και τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ κατέθεσαν στη Βουλή δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων η Λούκα Κατσέλη, εκτιμώντας ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση χρηματοοικονομικής «ασφυξίας», η οποία χρήζει έγκαιρης αντιμετώπισης.

Οι βουλευτές μιλούν για στρατηγικό έλλειμμα σχεδιασμού που διαπιστώνεται και στη χάραξη μιας αξιόπιστης ενεργειακής πολιτικής στον τομέα της παροχής ηλεκτρισμού. Σημειώνουν επίσης ότι παρουσιάζεται μια ανοχή στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών και την ίδια ώρα που οι πολίτες καλούνται συνεχώς να πληρώνουν απανωτές αυξήσεις, μόνο το δημόσιο χρωστά στη ΔΕΗ πάνω από 180 εκατ. ευρώ, ενώ ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες καταναλωτές, η Αλουμίνιον Α.Ε οφείλει πάνω από 80 εκατ. ευρώ. Οι δέκα βουλευτές καταγράφουν επίσης την έλλειψη ουσιαστικών ενεργειών στους τομείς αξιοποίησης των λιγνιτικών πόρων που μπορούν να διασφαλίσουν μελλοντικά τη διατήρηση ενός ανταγωνιστικού

Κατόπιν αυτών καλούν το Γιώργο Παπακωνσταντίνου να για το πώς θα αντιμετωπίσει η Διοίκηση της ΔΕΗ το ταμειακό πρόβλημα της επιχείρησης, πως θα εισπράξει αυτά που της οφείλει το δημόσιο, ένα και τι θα κάνει η ΔΕΗ με το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Το κείμενο των 10 βουλευτών καταλήγει ότι το ζητούμενο είναι «η επαναφορά της ΔΕΗ στην κερδοφορία, ώστε να μην χρειάζεται να επικαλείται έκτακτες συνθήκες για τα οικονομικά της αποτελέσματα».

Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση: Γιάννης Βλατής, Λούκα Κατσέλη, Γιώργος Ντόλιος, Γιάννης Αμοιρίδης, Δημήτρης Καρύδης, Νίκος Ζωίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σπύρος Μοσχόπουλος, Γιώργος Κασσάρας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου