.

ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του ΤΕΕ από 23 έως 29 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του προχωρά από τις 23 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012, το ΤΕΕ/ΤΔΜ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που εξήγγειλε το κεντρικό ΤΕΕ. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η αποχή από Επιτροπές και Συμβούλια των εκπροσώπων του ΤΕΕ.

Για τους διπλωματούχους μηχανικούς η αντίσταση στα μέτρα ισοπέδωσης των εργαζομένων και της συστημικής ύφεσης, είναι μονόδρομος. Το κάλεσμα σ’ αυτή συνιστά για το ΤΕΕ ελάχιστη υποχρέωση και η συνεργασία με όλους τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Τεχνικών απαραίτητη προϋπόθεση.

Το ΤΕΕ τονίζει ότι οι μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα κατά μιας πολιτικής ισοπέδωσης των επιστημόνων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μιας πολιτικής που δεν έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, δεν δίνει διέξοδο από την κρίση κι οδηγεί στην εξαθλίωση των εργαζομένων, των πολιτών και των ευπαθών ομάδων.

Η δημιουργία κοινού μετώπου με τους άλλους επιστημονικούς φορείς, τους υγιείς παραγωγικούς κλάδους, έχει οδηγήσει σε κοινές δράσεις για κοινά προβλήματα: όπως η επιβολή εξωφρενικών αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές σε περίοδο δραματικής ύφεσης και ανεργίας, προάσπισης των αποθεματικών και βιωσιμότητας του Ταμείου τους.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Μαυροματίδης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου