.

Όμιλος Μυτιληναίος: Δικαίωση από την Εισαγγελική Έρευνα για την Αλουμίνιον

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. με σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας, η οποία διενεργήθηκε αυτεπάγγελτα εξ αφορμής διαφόρων δημοσιευμάτων για τις σχέσεις ΔΕΗ – ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ μετά τη λήξη της σύμβασης Pechiney το 2006, καθώς και για το καθεστώς λειτουργίας της μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας της θυγατρικής εταιρίας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., η Εισαγγελία Εφετών και το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, απεφάνθησαν ότι δεν έχει λάβει χώρα καμία αξιόποινη πράξη και ότι οι υποθέσεις δεν χρήζουν καν περαιτέρω ανακριτικής διαδικασίας και τίθενται στο αρχείο. 
Στην προκαταρκτική εξέταση, εκτός του ελέγχου των σχετικών εγγράφων, κλήθηκαν και κατέθεσαν μάρτυρες από τη ΔΕΗ, την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, εμπλεκόμενους φορείς και τα αρμόδια ρυθμιστικά όργανα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου, η απόφαση αυτή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ορθότητα της λειτουργίας της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, που, όπως και όλες οι θυγατρικές του Ομίλου, ακολουθεί πιστά το γράμμα του νόμου και εφαρμόζει την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. 
 Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση, ο Όμιλος εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη, ενώ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος του, προκειμένου να διαφυλάξει τη λειτουργία του και να συνεχίσει να στηρίζει την Ελληνική Οικονομία, την επιχειρηματικότητα, τους μετόχους του και τους περισσότερους από 2.500 εργαζομένους του. 
Πηγή: energia.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου