.

Συστάθηκε η ελληνική εταιρεία υδρογονανθράκων

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα η ελληνική διαχειριστική εταιρεία υδρογονανθράκων αναλαμβάνει τη διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις χερσαίες, υπολίμνιες και υποθαλάσσιες περιοχές, στις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα.

Ακόμη, αναλαμβάνει τη διαχείριση, τον έλεγχο και την παρακολούθηση όλων των σχετικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί στο παρελθόν από το Δημόσιο ή για λογαριασμό αυτού με τρίτους, αλλά και τη διερεύνηση και αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες, καθώς και τον προγραμματισμό της ανάθεσης και της επίβλεψη εργασιών διερεύνησης και αξιολόγησης του δυναμικού αυτής.

Όπως τονίζεται σχετικώς η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται σε 99 έτη, ενώ το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό του ενός 1 εκατ. ευρώ, το οποίο καταβάλλεται από το Δημόσιο με μετρητά σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις.

Η εταιρεία θα διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου