.

ΔΕΣΦΑ: Διαγωνισμός για την κατασκευή νέας δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου

Προκηρύχθηκε ο νέος διεθνής διαγωνισμός για τον λεπτομερή σχεδιασμό και την κατασκευή της τρίτης δεξαμενής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (Υ.Φ.Α.), χωρητικότητας 95.000 m3 στη νήσο Ρεβυθούσα, προϋπολογισμού 115. εκατ. ευρώ. Με την τρίτη δεξαμενή, που αποτελεί μέρος της 2ης αναβάθμισης του τερματικού σταθμού Υ.Φ.Α, αυξάνεται η διαθέσιμη χωρητικότητα προσωρινής αποθήκευσης του σταθμού από 130.000 m3 σε 225.000 m3 Υ.Φ.Α.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή θα γίνουν με βάση τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές που έχουν υιοθετηθεί από τον ΔΕΣΦΑ για τις εγκαταστάσεις του. Ήδη στη διάρκεια της προκαταρκτικής διαδικασίας πρόσκλησης ενδιαφέροντος, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα κατασκευής δεξαμενών Υ.Φ.Α..

Σύντομα, τους επόμενους μήνες, θα προκηρυχθούν εργασίες που αφορούν στην αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων της νήσου, προκειμένου να εξυπηρετούνται πλοία μεταφορικής ικανότητας 260.000 m3 Υ.Φ.Α., έναντι των 135.000 m3 που είναι το σημερινό όριο, στη κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την αύξηση της παροχετευτικής ικανότητας του σταθμού από 1000 m3/h σε 1400 m3/h , καθώς και στην αύξηση δυναμικότητας του μετρητικού σταθμού στην Αγία Τριάδα. Η ολοκλήρωση των παραπάνω έργων, που αναμένεται το 2015, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο (α) το ρόλο του τερματικού σταθμού Υ.Φ.Α. στη νήσο Ρεβυθούσα, ως ενός σημαντικού κέντρου παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, (β) το επίπεδο αξιοπιστίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, (γ) το επίπεδο ασφάλειας τροφοδοσίας της χώρας με φυσικό αέριο, θα συμβάλει δε στην δυνατότητα καλύτερης εξυπηρέτησης και πρόσβασης τρίτων στο Σύστημα, με οικονομικά ωφελημένους, από την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, τους τελικούς καταναλωτές φυσικού αερίου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου