.

ΔΕΗ και ΕΛΠΕ στην λίστα του Forbes με τις ισχυρότερες εταιρείες παγκοσμίως

από το energypress.gr
Την λίστα με τις ισχυρότερες εταιρείες παγκοσμίως έδωσε στνη δημοσιότητα το αμερικανικό περιοδικό "Forbes" μεταξύ των οποίων συγκαταλλέγονται και έντεκα ελληνικές.
Η πετρελαϊκή Exxon Mobil βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ισχυρότερες εταιρείες του κόσμου για το 2011.
Συνολικά, παρατίθενται οι 2.000 μεγαλύτερες εταιρείες, ενώ δεύτερη, μετά την Exxon έρχεται η αμερικανική τράπεζα JPMorgan Chase και τρίτη η General Electric.
Ακολουθούν
η ολλανδική πετρελαϊκή Royal Dutsch Shell και η κινεζική τράπεζα ICBC.
Έκτη είναι η βρετανική τράπεζα HSBC Holdings, την ακολουθεί η κινεζική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PetroChina και η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Berkshire Hathaway, ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται με την αμερικανική τράπεζα Wells Fargo και την πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras-Petróleo Brasil.
Ενδέκατη είναι η βρετανική πετρελαϊκή ΒΡ, δωδέκατη η αμερικανική Chevron, δέκατη τρίτη η κινεζική κατασκευαστική China Construction Bank.
Aκολουθούν η αμερικανική τράπεζα Citigroup, η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom, τα αμερικανικά πολυκαταστήματα Wal-Mart, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία VolksWagen, η γαλλική πετρελαϊκή Τotal, η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας και η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.
H Ελλάδα δίνει το "παρών" στην λίστα με έντεκα εταιρείες.
Πρόκειται για την Εθνική Τράπεζα (788η θέση), την ΔΕΗ (1000η θέση), την Coca Cola HBC (1223η θέση), την Eurobank (1257η θέση), την Alpha Bank (1354η θέση) την Τράπεζα της Ελλάδος (1500η θέση), την Τράπεζα Πειραιώς (1514η θέση), τον ΟΠΑΠ (1574η θέση), τα Ελληνικά Πετρέλαια (1669η θέση), την ΑΤΕ Βank (1740η θέση) και τον ΟΤΕ (1892η θέση).
Σημειώνεται τέλος πως σύμφωνα με την εν λόγω λίστα η Αpple θεωρείται ως η εταιρεία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (546 δισ. δολάρια) πραγματοποιώντας "άλμα" από την 47η στην 22η θέση.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου