.

Προσφυγή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας

Από την εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην Οικονομική Επιτροπή [9.5.12] με την οποία προτείνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την ακύρωση και αναστολή εκτελέσεως της απόφασης του ΥΠΕΚΑ με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου της εκμετάλλευσης λιγνίτη εντός του Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας γνωμοδότησε με τις υπ’ αριθμ. 25/31.10.2011 και 2/09.02.2012 αποφάσεις του αρνητικά επί τηςοικείας Μ.Π.Ε. του υπόψη έργου. Οι ως άνω αρνητικές γνωμοδοτήσεις τεκμηριώνονται προεχόντως σε ζητήματα προστασίας του ανθρωπογενούς και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής εγκατάστασης του έργου.
Ενόψει τούτων, προτείνεται η προσβολή της ανωτέρω Α.Ε.Π.Ο.με άσκηση αιτήσεων ακυρώσεως και αναστολής εκτελέσεως ενώπιον του Συμβουλίουτης Επικρατείας.
Προτείνεται η ανάθεση της ανωτέρω υποθέσεως σε Δικηγορική Εταιρεία … να ασκήσει εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής εκτελέσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της υπ’ αριθμ. πρωτ.144288/933/23.03.2012 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργουτης εκμετάλλευσης λιγνίτη εντός του Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας, καθώς και την παροχή πληρεξουσιότητας να παρασταθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και να εκπροσωπήσει τηνΠεριφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε όποια δικάσιμο ορισθεί για τη συζήτηση της ανωτέρω αιτήσεως ακυρώσεως και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο, καθώς και ναπροβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την ακύρωση της αποφάσεως αυτής.»
Η πλήρης απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στο έγγραφο με ΑΔΑ:Β49Η7ΛΨ-ΟΒΓ


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου