.

ΤΕΕ: Με Υπουργική Απόφαση εξαιρείται ο Κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ από τον ΕΟΠΥΥ

Το ΤΕΕ χαιρετίζει την απόφαση (αριθ. Πρωτ. Φ.80000/οικ. 12517/1483/1 -6­2012) του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, η οποία κάνοντας αποδεκτή σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει ότι «ο Κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ έχει τη δυνατότητα να μην ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από 1-6­2012».
Επίσης, το ΤΕΕ υπογραμμίζει την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξε η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, κ. Παναγιώτη Πικραμμένου, με την έκδοση της σχετικής απόφασης του αρμόδιου υπουργού Εργασίας, η οποία ικανοποιεί αίτημα των Διπλωματούχων Μηχανικών, όπως επίσης του συνόλου των επιστημονικών κλάδων, ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ. Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράφηκε από τον Υπουργό κ. Α. Ρουπακιώτη κατόπιν παρεμβάσεων, που ασκήθηκαν προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, τα προηγούμενα 24ωρα, σε κλίμα καλής συνεννόησης από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζη, σε συνεργασία με τους Προέδρους του ΕΤΑΑ και ΕΤΑΑ -ΤΣΜΕΔΕ.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ανέλαβε πρωτοβουλίες και άσκησε παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση, υλοποιώντας απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, η οποία προβλέπει να μην ενταχθεί ο Κλάδος Υγείας του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα να αναληφθούν πρωτοβουλίες, με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων ιατροφαρμακευτικών παροχών και υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του Ταμείου. Ειδικότερα η απόφαση της Δε ΤΕΕ προβλέπει : «Τη μη ένταξη του ΚΥΤ στον ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με το άρθρο 44, παρ. 14 του νόμου 4075 / 2012, ώστε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο
διαδικασίες, για να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα και η δυνατότητα μετατροπής του σε Ν.Π.Ι.Δ. μέχρι 31.12.2012.
Πρόσθετα η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενοποίηση όλων των κλάδων υγείας των Τομέων που συνθέτουν το ΕΤΑΑ, σε συνδυασμό με την εκπόνηση αντίστοιχης αναλογιστικής μελέτης που θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητά του, και θα λαμβάνει ως δεδομένο το ενιαίο των εισφορών και των παροχών όλων των μελών του
Ταμείου. Τέλος, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ επισημαίνει για άλλη μία φορά στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης το πάγιο αίτημά της για την άμεση λειτουργία του Κλάδου Ειδικών Παροχών του ΤΣΜΕΔΕ, σύμφωνα με τον κανονισμό και την αναλογιστική μελέτη, που έχει υποβάλει από τον Φεβρουάριο του 2012 στον τότε αρμόδιο υπουργό».
από το Γραφείο Τύπου του ΤΕΕ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου