.

ΓΕΝΟΠ: Καταγγέλει τον Σπάρτακο για τον λόγο των κινητοποιήσεων του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η «ΗΓΕΣΙΑ» ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Ο ΛΟΓΟΣ;

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ; ΟΧΙ!
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ; ΟΧΙ!
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΒΟΗΘΟ ΤΗ ΡΑΕ ΕΧΟΥΝ ΣΦΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕΗ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΨΥΧΗΣΕΙ; ΟΧΙ!
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ; ΟΧΙ!

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΣΣΕ!!

ΔΗΛΑΔΗ;

ü Μήπως διαφωνούν με την υπογραφή της ΕΣΣΕ τώρα και λένε αφού δεν έχουμε τον κίνδυνο της μετενέργειας και λόγω πολιτικών εξελίξεων ας αφήσουμε την υπογραφή της ΣΣΕ για αργότερα; ΟΧΙ!

ü Μήπως τότε διαφωνούν με το άρθρο 35 που αφορά την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ότι πετύχαμε πάνω σ’ αυτό; ΟΧΙ !

(Ίσα ίσα λένε ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά σ’ αυτό τον τομέα!)

ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΚΡΙΣΙΜΟΣ» ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;

Α) Γιατί δεν μετονομάζονται κάποια ειδικά επιδόματα σε επικινδύνου εδώ και τώρα λες και πρόκειται να «πέσουμε» σε μετενέργεια αύριο!!

και

β) Γιατί δεν μπαίνει πλαφόν μείωσης των ειδικών επιδομάτων στο 35% τώρα, έτσι γιατί κάποιοι το αποφάσισαν!! (για να δείξουν όπως και για το πρώτο θέμα ότι δήθεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μελών τους!!)

Συναδέλφισσες – οι,

Το πρώτο προσόν – στοιχείο που πρέπει να διαθέτει ο συνδικαλιστής πέρα από το να έχει αξίες – αρχές – ιδανικά – αξιοπρέπεια είναι και το να μπορεί να αντιλαμβάνεται κάθε φορά σε ποια εποχή ζει, που βρίσκεται, ποια είναι η δυναμική των πραγμάτων, ποια είναι η αντίληψη της κοινωνίας γι αυτόν, τι συμβαίνει γύρω του, τι ακριβώς πάει να κάνει και ΤΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ αυτά που πάει να κάνει…

Αν αυτά δεν τα αντιλαμβάνεται τότε ο συνδικαλιστής αυτός εκτός των άλλων είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα των ανθρώπων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.


Με ιδιαίτερη λύπη για μια φορά ακόμα διαπιστώνουμε ότι η ηγεσία του σωματείου «Σπάρτακος» παραπληροφορώντας τους συναδέλφους μας μέλη του Σωματείου κατά τρόπο επικίνδυνο για την ενότητα του προσωπικού αλλά και για το συμφέρον όλων των εργαζομένων τους χρησιμοποιεί (στη βάση της παραπληροφόρησης) ενάντια στους υπολοίπους συναδέλφους αλλά και την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα:

ü Ενώ είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που με τον αγώνα της και σε συνεργασία με την Διοίκηση κατάφερε να εξαιρεθούμε από το μισθολόγιο των συναδέλφων μας Δημοσίων Υπαλλήλων,

ü Ενώ είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αυτή που μπήκε μπροστά και συνεπής σε όλα όσα είχε πει διόρθωσε την αδικία της Διοίκησης στην τιμή αποζημίωσης της υπερωρίας, και έτσι 13.711 συνάδελφοι θα πάρουν πίσω αναδρομικά,

ü Ενώ είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αυτή που έπεισε την Διοίκηση να πάρει πίσω την μείωση της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας από 0,40 στο 0,25,

ü Ενώ είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που έβαλε το όριο των 4 ημερών στις ημερασθένειες σε κόντρα με αυτό που επεδίωκε η Διοίκηση για να χτυπήσει απαράδεκτα φαινόμενα αλλά με λαθεμένο και ισοπεδωτικό τρόπο,

ü Ενώ είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που διέσωσε την καταβολή της προσαύξησης στις μακροχρόνιες ασθένειες.



Η ηγεσία του σωματείου «Σπάρτακος» μην εκτιμώντας τίποτα από όλα αυτά, αφήνοντας τεράστια ερωτηματικά για το ρόλο και τη στάση της, με πρόσχημα ότι δεν μετονομάζονται ΣΗΜΕΡΑ τα ειδικά επιδόματα (κάτι που θα γίνει έτσι κι αλλιώς σε 4 μήνες) και ότι δεν μπαίνει πλαφόν 35% μείωσης των ειδικών επιδομάτων ΣΗΜΕΡΑ (κάτι που έχουμε δεσμευτεί ότι θα το δούμε σε 3 μήνες σε συνδυασμό με την χορήγηση των κλιμακίων), ΆΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ «ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ» ΛΟΓΟΥΣ

Καταστρέφει και γκρεμίζει το κύρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην περιοχή.

Καταστρέφει και γκρεμίζει το κύρος ενός συνδικάτου που στάθηκε όρθιο απέναντι στην ΤΡΟΪΚΑ, το μνημόνιο, την κυβέρνηση Παπανδρέου – Παπαδήμου και στα συμφέροντα.





Η ηγεσία του «Σπάρτακου» με τη στάση της δηλητηριάζει τις ψυχές των συναδέλφων της περιοχής και αποδυναμώνει την ενότητα, στοιχεία απαραίτητα για να δώσουμε τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων.





Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έστω και την τελευταία στιγμή τους καλούμε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και τους ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ που βάζουν με την ανεύθυνη και παιδαριώδη στάση τους τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.



Κύριοι του Σπάρτακου,

Εάν δεν υπογραφεί η ΣΣΕ, που το σημαντικότερο σημείο της είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και είναι αυτό που περιμένουν όλοι οι συνάδελφοι μας, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.



Κύριοι του Σπάρτακου

Με τη στάση σας με τις ανακοινώσεις σας και μ’ όλα όσα κάνετε στρώνετε το έδαφος σε όλους όσοι θέλουν να χτυπήσουν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να μην υπογραφεί η σύμβαση γιατί έχουν μπει σημαντικά εμπόδια στην ελευθεριότητα των απολύσεων.



Κύριοι του Σπάρτακου

Δεν γνωρίζετε ότι με τη στάση σας βάζετε σε θανάσιμο κίνδυνο τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και φυσικά και όλων όσων λέτε πως εκπροσωπείτε;



Κύριοι του Σπάρτακου ως κλείσιμο αυτής της ανακοίνωσης

ü Επιλέγουμε να σας θυμίσουμε ότι εκτός από εμάς υπάρχουν και οι άλλοι.

ü Επιλέγουμε να σας θυμίσουμε ότι ζούμε σε μια κοινωνία με 1,5 εκατομμύριο ανέργους και 3 εκατομμύρια φτωχούς συνανθρώπους μας.

ü Επιλέγουμε να σας θυμίσουμε ότι χιλιάδες συνάδελφοι μας αμείβονται όπως εκατομμύρια εργάτες –εργάτριες – νέοι με ψίχουλα.



Γι αυτό

Σεβασμό σε αυτούς που υποφέρουν
Σεβασμό σε αυτούς που σαν να είναι μπάζα και σκουπίδια είναι σπρωγμένοι και πεταγμένοι εξαιτίας αυτών των πολιτικών στο περιθώριο και τα αζήτητα της ζωής.



Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΩ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ;





Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου