.

Σπάρτακος: Απάντηση στη ΓΕΝΟΠ ως "Μικρόψυχη και Εμπαθής Ηγεσία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H ΜΙΚΡΟΨΥΧΗ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ «ΗΓΕΣΙΑ» ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ

Δυστυχώς, την ίδια ώρα που τολμά να επικαλείται ξανά και ξανά το «κύρος» της, η ΓΕΝΟΠ εξέδωσε την πλέον προβοκατόρικη ανακοίνωση για να τορπιλίσει την ύστατη προσπάθεια συνεννόησης, μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ και του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.

Μετά από αδιάλειπτες, επίπονες προσπάθειες, συνεχή διάλογο και διεκδίκηση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την διαμόρφωση μιας ελάχιστα ικανοποιητικής σύμβασης και μετά από την διαφωνία των τριών (3) επίμαχων σημείων που τόσο πολύ τους σκανδάλισαν, το συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απέστειλε εξώδικη Δήλωση - Πρόσκληση προς την διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να συντελεστεί το βήμα της συνάντησης – συζήτησης επί των θεμάτων στα οποία διαφωνεί το σύνολο του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης.

Ταυτόχρονα, το σωματείο, αναγκάστηκε (υπό το βάρος των συνθηκών) να εφαρμόσει τα πρώτα απεργιακά μέτρα ενώ προετοίμασε και την συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας όλων των συνδικαλιστικών στελεχών του, κατά την έναρξη συζήτησης της Ε.Σ.Σ.Ε στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε την Πέμπτη 7 Ιουνίου. Μία κίνηση με την οποία ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προσδοκούσε να αποτυπώσει την έντονη επιθυμία/ανάκγη των εργαζόμενων στην Παραγωγή, για υπογραφή της δικαιότερη, δυνατής, συλλογική σύμβασης.

Παρά την καθολική και ομόφωνη επιδοκιμασία όλων των εργαζόμενων και σωματείων στην παραγωγή

Παρά την προετοιμασία και οργάνωση της διαμαρτυρίας στην Αθήνα η οποία θα υλοποιούνταν από σήμερα το βράδυ

Παρά τον ανηλεή πόλεμο και τις επίμονες, επαναλαμβανόμενες προβοκατόρικες δηλώσεις και ανακοινώσεις διαφόρων: ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, εκτιμώντας τις πρωτοβουλίες στελεχών της διοίκησης της ΔΕΗ για ύστατο διάλογο και κατόπιν της έγγραφης απάντησης του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβού στην εξώδικη πρόσκληση, αποφάσισε από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (6/6) την αναστολή της συμβολικής κινητοποίησης.

Η απόφαση για αναστολή ήταν ήδη γνωστή στην διοίκηση της ΔΕΗ και στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από 1:30 μ.μ, από την ώρα δηλαδή που ενημερώθηκαν όλα μας τα στελέχη με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με αυτή του την κίνηση και παρά του ότι βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στάθηκε –όπως πάντα- στο ύψος των

περιστάσεων, ανέλαβε την ευθύνη των συγκυριών όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις εξελίξεις και έδωσε μια ακόμα τελευταία ευκαιρία στον διάλογο.

Δυστυχώς –προς λύπη μας αλλά όχι προς έκπληξή μας- Ω του θαύματος το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ τέσσερις (4) ώρες ΜΕΤΑ και ενώ το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ βρισκόταν καθ΄οδόν για την Αθήνα, επέλεξε να εκδώσει την πλέον προβοκατόρικη και εμπαθή ανακοίνωση, για να τορπιλίσει κάθε καλή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Αναρωτιόμαστε ποιον εξυπηρετεί η απαράδεκτη αυτή κίνηση;

Τι συναισθήματα θέλει να συνεγείρει στα στελέχη και τους εργαζόμενους της παραγωγής που θα διαβάσουν αυτή τους την ανακοίνωση;

Είναι προφανές ότι η συνετή αναβολή της κινητοποίησης μας, αιφνιδίασε δυσάρεστα αυτούς που μεθόδευαν αντισυσπείρωση και ρήξη μεταξύ των εργαζόμενων, αυτούς που πραγματικά καλλιεργούν και εμποτίζουν με διχασμό και μίσος τους εργαζόμενους γιατί μέσα απ΄αυτό αναδεικνύονται και επιβιώνουν. Είναι αυτοί οι ίδιοι που στις απεργίες ΧΑΝΟΝΤΑΙ ενώ στις θέσεις και τις απολαβές ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ.

Δυστυχώς όμως γι΄αυτούς, διαθέτουμε άλλη κουλτούρα και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ

ΕΜΕΙΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ

ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ;

Υ.Γ. Αλήθεια από πότε μια κινητοποίηση ενός Α΄βάθμιου συλλόγου, αντιμετωπίζεται/πολεμιέται με αντισυσπείρωση και αντισυγκέντρωση, τύπου καρφίτσα; Νέα έθιμα, γιατί περί … ήθους ουδείς λόγος.-

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου