.

Σπάρτακος: Απαντά στις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, βιώνοντας στο έπακρο τις ανησυχίες/απαιτήσεις των συναδέλφων που ζουν και εργάζονται στα Ενεργειακά Κέντρα της χώρας (σε συνθήκες που κάποιοι είναι αδύνατο ακόμα και να τις φανταστούν) ΔΕΝ μπορεί να αγνοεί τα μηνύματα που λαμβάνει από την καθημερινή του δραστηριότητα στους χώρους δουλειάς και να μην πράττει αναλόγως. Τούτο θα πράξουμε λοιπόν –μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. (11/6/2012)- και στην περίπτωση της προσφυγής κατά της απόφασης 134/29.5.2012 του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. Μια πράξη που σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λογοδοτεί στις χιλιάδες των εργαζομένων που εκπροσωπεί –σε Σταθμούς και Ορυχεία της ΔΕΗ- και δεν είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί σε κανέναν άλλο.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ισχυρισμούς της ΓΕΝΟΠ για την επιλογή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα των κρατήσεων, μάλλον και ΠΑΛΙ δεν θυμούνται καλά. Δεν θυμούνται στην «ηγεσία» της ΓΕΝΟΠ, ότι στο κεφάλαιο της ΕΣΣΕ «Γενικές ρυθμίσεις», παράγραφος 5, αναφέρεται ότι: «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ/ΚΗΕ δηλώνει ότι η υπογραφή της παρούσας ΕΣΣΕ δε συνιστά παραίτηση της ιδίας, των σωματείων μελών της, αλλά και των εργαζομένων από το δικαίωμα της προσβολής του Νομικού πλαισίου ρύθμισης των αποδοχών των εργαζομένων και κάθε πράξης βασιζόμενης σε αυτή»;
Την ίδια ώρα, το ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα έφθανε σε σημείο να παραδεχθεί το πλήθος των αντιπάλων που έχει δημιουργήσει –προφανώς με την στάση και τις πράξεις της, είναι κάτι που δεν το είχαμε φανταστεί, αλλά το επιβεβαιώνει η ίδια στην τελευταία της ανακοίνωση, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, αποδεικνύει το αυτονόητο. Αποδεικνύει αυτό που τώρα όλοι πλέον έχουν καταλάβει. Ότι η Ομοσπονδία έχει πια φθάσει στο σημείο να κάνει την εμφάνισή της, μόνο έπειτα από κάποια δράση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, εφαρμόζοντας στο απόλυτο το Νόμο του Νεύτωνα ότι για κάθε δράση υπάρχει και μια αντίδραση.
Αν ο ρόλος που επιλέγει πλέον η ΓΕΝΟΠ είναι να υφίσταται, ΜΟΝΟ όταν ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δρα, κινητοποιείται, διαφωνεί, διαμαρτύρεται, διεκδικεί, τότε ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Όσο για το ποιος βρίσκεται μονίμως εκτεθειμένος, είναι κάτι που δε θα το πούμε εμείς. Οι καταστάσεις κραυγάζουν από μόνες τους και δυστυχώς για κάποιους οι κραυγές που ακούγονται έχουν γίνει ο εφιάλτης της καθημερινότητάς τους. Αν δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου