.

ΥΠΕΚΑ: Σύσκεψη με φορείς ΑΠΕ

Ευρεία σύσκεψη του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, με φορείς των Ανανεωσιμων Πηγων Ενεργειας
Στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου είχε σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, συνάντηση με εκπροσώπους του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ), της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών (ΕΣΜΥΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Βιομάζας (ΕΛΛΕΒΙΟΜ).

Στη συνάντηση μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Ν. Βασιλάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε, Αρθούρος Ζερβός.

Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, M. Παπαγεωργίου, επεσήμανε την ανάγκη και τη δέσμευση να βρεθούν άμεσα λύσεις στο πρόβλημα ρευστότητας της αγοράς ενέργειας. Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως προτεραιότητα παραμένει ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της αγοράς και το ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον, που θα διασφαλιστεί και με τη διόρθωση των στρεβλώσεων στη λειτουργία της.

Οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις και τις απόψεις τους για κλαδικά ζητήματα και γενικότερα για το Ρυθμιστικό Πλαίσιο για την αγορά ενέργειας. Η συζήτηση ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική και διαπιστώθηκε η διάθεση όλων να συνεργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων και την αλλαγή του Ρυθμιστικού Πλαισίου.

Οι επαφές θα συνεχιστούν τη Δευτέρα και Τρίτη 30-31 Ιουλίου 2012, με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ) και τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΑΣΠΗ).

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου