.

Ξεμπλοκάρουν 1.624 μικρές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά ύψους 665 εκατ. ευρώ

Μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται να έχουν ξεπεραστεί οι γραφειοκρατικές δυσκολίες για 1.624 μικρές επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 665 εκατ. ευρώ.

Αυτός είναι ο στόχος της Ομάδας Μικρών Έργων που συστάθηκε με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη, ενώ παράλληλα έχει δρομολογηθεί και η διαδικασία για την επανεξέταση οκτώ μεγάλων επενδύσεων.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος που στοχεύει σε μεγαλύτερη διαφάνεια και ταχύτητα στην υλοποίηση των επενδύσεων.

Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υφυπουργού Ανάπτυξη Νότη Μηταράκη στα γραφεία της Ομάδας Ελέγχου Μικρών Έργων στο κέντρο της Αθήνας, η οποία συστήθηκε με Υπουργική Απόφαση.

Η ομάδα έχει ως έργο τον διοικητικό έλεγχο των μικρών έργων, με στόχο την ταχύτερη αποπληρωμή των επιχορηγήσεων στους επενδυτές και εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Επενδυτών στην Κοραή.

Ο έλεγχος θα γίνει με βάσει τις διατάξει του Π.Δ. 33/2011 ( ΦΕΚ 83/Α/14-04-2011) και τις αντίστοιχες αποφάσεις Διοικητικού Ελέγχου.

Η διενέργεια των παραπάνω ελέγχων θα γίνει με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος, το οποίο οδηγεί στην άμεση κατάρτιση της έκθεσης ελέγχου και την ταχύτατη κατάρτιση του εισηγητικού σημειώματος και των αποφάσεων ολοκλήρωσης.

Οκτώ μεγάλες επενδύσεις

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και η διαδικασία για την επανεξέταση όλων των μεγάλων επενδύσεων (άνω των 50 εκατ. ευρώ) προκειμένου να πάνε στη Βουλή για κύρωση.

Πρόκειται για 8 μεγάλα επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, μετά τη συνάντηση, αν είχαν υλοποιηθεί οι συγκεκριμένες επενδύσεις θα είχαν δημιουργηθεί 3.000 θέσεις εργασίας.

Μεταξύ αυτών των έργων, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, βρίσκεται μια επένδυση φωτοβολταϊκών, μια επένδυση στην Πάτρα από την οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 495 θέσεις εργασίας και επένδυση του Λαγονήσι Resort.

Πηγη: Νέα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου