.

Γιατί ο ΥΠΟΙΚ κινδυνεύει να εκτεθεί με την Αλουμίνιο

Ο όμιλος Μυτιληναίου επιμένει στο θέμα του Αλουμινίου και των οφειλών προς τη ΔΕΗ που σχετίζονται με το θέμα της τιμής του ρεύματος. Το ΔΣ της ΔEH την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να ενημερώσει τον Λειτουργό της Aγοράς (ΛAΓHE) ότι δεν αναγνωρίζει ως πελάτη της την Αλουμίνιο και ότι σταματάει να τον τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα καθώς και να κινήσει δικαστικά μέτρα για την είσπραξη οφειλής 130 εκ Ευρώ.

Η οφειλή αυτή αντιστοιχεί σε για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, τις οποίες η Aλουμίνιον δεν αναγνωρίζει και αρνείται να αποπληρώσει. Πως γίνεται αυτό; Η Aλουμινίον, έχει εφαρμόσει την απόφαση που έβγαλε η PAE τον περασμένο Mάιο για προσωρινή τιμολόγηση του ρεύματος για την Aλουμίνιον στα 42 ευρώ η μεγαβατώρα, αναδρομικά από τον Iούλιο του 2010, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται όχι μόνο να χρωστά αλλά και ότι η ΔEH της οφείλει ων 25 εκατ. περίπου. Όμως η απόφαση της ΡΑΕ δεν έχει αναδρομική ισχύ αλλά αφορά το διάστημα από την έκδοσή της μέχρι και την αναμενόμενη απόφαση της Διαιτησίας.

Πατώντας λοιπόν στην ερμηνεία που ο ίδιος ο όμιλος Μυτιληναίος δίνει και με το επιχείρημα ότι του οφείλει η ΔΕΗ, η Αλουμίνιον δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς των δύο τελευταίων μηνών.

Η συνάντηση και τα ερωτήματα

Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ το ΔΣ της ΔΕΗ πήρε απόφαση για την υπόθεση το θέμα ξανάρχεται για συζήτηση σήμερα και μάλιστα με την παρουσία του ίδιου του Ευάγγελου Μυτιληναίου. Και αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί μια πρωτοτυπία προκαλώντας εύλογα ερωτήματα. Τα ερωτήματα γίνονται μεγαλύτερα αν κάποιος αναλογιστεί ότι μεσολάβησε συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τον κ. Μυτιληναίο . Μάλιστα είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι από την πλευρά της Μυτιληναίος υπήρξε προθυμία να την χαρακτηρίσει εθιμοτυπική αφού όμως είχε γίνει γνωστή. Οι πληροφορίες όμως λένε ότι το θέμα συζητήθηκε και μάλιστα εκτενώς. Η εφημερίδα αυτή έχει στηρίξει το Γιάννη Στουρνάρα από την αρχή της θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών. Όμως το σκηνικό που διαδραματίζεται μας δημιουργεί προβληματισμό. Ας προσέξει λοιπόν ο κ. Στουρνάρας να μην εκτεθεί ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση δεδομένου ότι η υπόθεση της Αλουμίνιο εξετάζεται και από τις δικαστικές αρχές.

Πηγη: axiaplus.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου