.

ΚΕΔΕ: Προς στάση πληρωμών οι μισοί δήμοι της χώρας λόγω των οικονομικών

Τον πήχυ των 40 δήμων που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, θα κηρύξουν στάση πληρωμών το Σεπτέμβριο... τετραπλασιάζει για τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Δ. Τσιαντής που επεξεργάστηκε και τα σχετικά στοιχεία.
Με δήλωσή-βόμβα στην aftodioikisi.gr ο κ. Τσιαντής κρούει ακόμη πιο δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου που είχε «χτυπήσει» κατά τη συνάντησή της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό ο Κ. Ασκούνης, λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η σημερινή υποχρηματοδότηση περισσότεροι από ένας στου οκτώ δήμοι (ποσοστό 12%) δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και προμηθευτές:
«Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση οι μισοί δήμοι (σ.σ. περίπου 160) θα έχουν άμεσο πρόβλημα ρευστότητας τον Οκτώβριο εάν δεν ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της ΚΕΔΕ και οι 15 προτάσεις της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ.

Μάλιστα στην ίδια δήλωσή του εφιστά την προσοχή στην Πολιτεία τουλάχιστον να μην αφήσει να πάρει η «μπάλα» της κρίσης και τους υγιείς δήμους:  «Θα πρέπει η Πολιτεία να προσέξει "με ένα άλλο μάτι" αυτούς τους δήμους που είναι "υγιείς" και πλήττονται από αυτήν την κατάσταση, πληρώνοντας τα σπασμένα των άλλων, αλλά και τη γενικότερη υποχρηματοδότηση».


Αρχή με το Δήμο Έδεσσας
Να σημειωθεί ότι και η aftodioikisi.gr με συνεχή ρεπορτάζ της από τον περασμένο Μάιο (όταν, δηλαδή, οι μηνιαίοι ΚΑΠ ήταν κοντά στα 150 εκατ. και όχι στα 100 που είναι σήμερα) έχει αναδείξει το φάσμα της χρεωκοπίας στο οποίο βρίσκονται οι δήμοι: Την αρχή έκανε ο Δήμος Έδεσσας, ακολούθησε ο Δήμος Περάματος, ενώ λίγο αργότερα ο ιός της χρεοκοπίας χτύπησε τους δήμους της Ηπείρου.
Παράλληλα με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr είχαν χτυπήσει καμπανάκι οι δήμαρχοι Αρχανών - Αστερουσίων, Θέρμης, Καλυμνίων και Μεσσήνης, ενώ στις αρχές Αυγούστου με ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr επισήμανε ότι «Αυξάνονται και πληθύνονται τα λουκέτα στους δήμους» αλλά και ότι οι δήμοι βαδίζουν προς το «μοντέλο της Ιταλίας», δηλαδή, να μην πληρώνουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

 Πηγη: aftodioikisi.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου