.

Σπάρτακος: Συνάντηση με Πρόεδρο ΔΕΗ για όλα τα θέματα της ΔΕΗ

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ – ΖΕΡΒΟΥ - ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ Η «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V»

Όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τη ΔΕΗ Α.Ε. συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες από δύο ώρες, όλα τα μείζονος αλλά και ελάσσονος σημασίας ζητήματα, μπήκαν στο τραπέζι του διαλόγου με την πρόθεση να συζητηθούν διεξοδικά και να δρομολογηθούν θετικές και αναγκαίες εξελίξεις.
Συγκεκριμένα, τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην εφαρμογή και υλοποίηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με το Σωματείο να επισημαίνει προς τον Πρόεδρο κ. Ζερβό, το γεγονός ότι έχουν μείνει μονό 26 μέρες για να ολοκληρώσει η Επιτροπή το έργο της. Ένα έργο που αφορά στον καθορισμό/εξορθολογισμό των ειδικών επιδομάτων σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Α.Ε. στα Ορυχεία, στους Σταθμούς Παραγωγής και στην Εμπορία. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αποτέλεσε κοινή διαπίστωση το ότι υπήρξε καθυστέρηση, η οποία οφείλεται στα τεράστια προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο όμιλος ΔΕΗ μετά τον διαχωρισμό - που επέβαλε η οδηγία 72- σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ. Είναι χαρακτηριστικό δε, το ότι στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Ζερβός έδωσε εντολή στον Διευθυντή Ανθρώπινων Πόρων κ. Δαμάσκο για άμεση συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής (στην οποία ως γνωστόν συμμετέχει το προεδρείο του Σπάρτακου), έτσι ώστε να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα το έργο της. Εξάλλου, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τις άλλες δύο επιτροπές που αφορούν στην διαδικασία μεταθέσεων και αποσπάσεων, καθώς και στην αναμόρφωση των κεφαλαίων του Κ.Κ.Π. της ΔΕΗ περί πειθαρχικού ελέγχου.
Απόλυτη συμφωνία υπήρξε και στο θέμα που έχει να κάνει με την αναγκαιότητα συνέχισης της καταβολής των προσαυξήσεων βάρδιας στους μισθωτούς με χρόνιες ασθένειες.
Πιεστικά κινήθηκε το σωματείο σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της καταβολής των μισθών στους εργαζόμενους των εργολάβων, καθώς παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί το πρόβλημα παραμένει. Το Σωματείο επεσήμανε την ανάγκη να εξευρεθεί πιο αποτελεσματικός και άμεσος τρόπος επίλυσης του ζητήματος, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο για την πρόθεση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ να προστατέψει τους εργολαβικά εργαζόμενους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εγγραφούν στο σωματείο.
Εκτενής ήταν η αναφορά που έγινε για την πορεία της μεγαλύτερης επένδυσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας και δεν είναι άλλη από την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδας V». Δια στόματος του Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου της ΔΕΗ Α.Ε., για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι το έργο «Πτολεμαΐδα V» είναι πρώτης προτεραιότητας επένδυση για την ΔΕΗ Α.Ε. Ωστόσο, επισημάνθηκαν τα γνωστά προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη επένδυση, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα, αλλά και τα προβλήματα που προσπαθούν να δημιουργήσουν διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις παράλληλα με τα οικονομικά και ανταγωνιστικά συμφέροντα. Συμπερασματικά για το εν λόγω θέμα, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για κίνηση/στράτευση όλων των φορέων και πρωτίστως της πολιτείας, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η αναπτυξιακή αυτή επένδυση που μπορεί να εγγυηθεί την αναπτυξιακή προοπτική τόσο της επιχείρησης όσο και της οικονομίας της χώρας. Σύμφωνα πάντως με τις πλέον έγκυρες εκτιμήσεις, εντός του επόμενου διμήνου θα υπογράφει η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, κατανοώντας απόλυτα την ανησυχία των εργαζομένων σε ολόκληρη την επικράτεια, επιδιώκει πάντα άμεση και διεξοδική ενημέρωση επί των θεμάτων που άπτονται των εργαζόμενων και της ΔΕΗ Α.Ε., καταφέρνοντας παράλληλα και τεκμηριωμένα πάντα, να ασκεί πιέσεις και να επιτυγχάνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και λύσεις.


Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου