.

Σπάρτακος: Ανακριβή τα δημοσιεύματα για το ρήγμα της Μαυροπηγής

ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Από την έγκυρη και συνεχή ενημέρωση που μπορεί και έχει το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, δύναται να γνωρίζει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας που δημιούργησαν τα δημοσιεύματα και τα όσα ακούστηκαν σχετικά με το ρήγμα της Μαυροπηγής με αφορμή τη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ρήγματος και τα φερόμενα –σε ρεπορτάζ- ως πρακτικά της επιτροπής που καμία όμως σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τα αρμόδια όργανα της επιχείρησης, τα υπηρεσιακά στελέχη, το ΙΓΜΕ και το προσωπικό του ορυχείου γνωρίζουν πολύ καλά το πώς έχει η κατάσταση σχετικά με το ρήγμα και το ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνονται, σε 24ωρη βάση, από τη ΔΕΗ σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη του ρήγματος. Η άποψη -που εκφράζεται στο ρεπορτάζ- ότι «η κατολίσθηση θεωρείται σχεδόν βέβαιη ότι θα συμβεί» δε συνάδει με την πραγματική κατάσταση και εκτιμούμε ότι η αστοχία στην παράθεση των στοιχείων του ρεπορτάζ έφθασε να δημιουργήσει λανθασμένη εντύπωση προκαλώντας μία άνευ λόγου ανησυχία.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατόπιν επαφών του τόσο με την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, με στελέχη της ΔΕΗ όσο και με ανθρώπους που απαρτίζουν την επιτροπή παρακολούθησης, διαβεβαιώνει ότι τα στοιχεία του ρεπορτάζ –σε καμία περίπτωση- δεν προκύπτουν από την διαδικασία της συνεδρίασης.
Περαιτέρω, το σωματείο είναι σε θέση να γνωρίζει ότι λίαν συντόμως –κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη 18/9- πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα το επίσημο πρακτικό από τη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης.



0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου