.

Eπίσκεψη ΤΕΕ/τμήμα Δυτικής Μακεδονίας στον ΥΗΣ και φράγμα Ιλαρίωνα

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε./τμήμα Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε τη μίσθωση λε-ωφορείων για την επίσκεψη την προσεχή Παρασκευή 21/9 (ώρες 9.30-12.30), όσων συναδέλφων επιθυμούν να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του υδροηλεκτρικού εργοστα-σίου και του φράγματος του Ιλαρίωνα*.

Παρακαλούμε όσοι από τους συναδέλφους επιθυμούν να συμμετέχουν στην επίσκεψη, να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του ΤΕΕ/ΤΔΜ (στο tee_koz@tee.gr ή στο 2461028030) μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι δηλώνοντας καταρχήν συμμετοχή και πόλη μετακίνησης ώστε να προσδιοριστεί η αναγκαιότητα μίσθωσης των αναγκαίων μεταφορικών μέσων. Ο τρόπος μετακίνησης εφόσον υπάρξει ικανοποιητικό ενδιαφέρον, θα αναρτηθεί στην ιστο-σελίδα του τμήματος (www.tdm.tee.gr) έως το προηγούμενο βράδυ της μετακίνησης.

* Το φράγμα του Ιλαρίωνα κατασκευάστηκε από αμμοχάλικο ποταμού και έχει αργιλικό πυρήνα. Έχει μέγιστο ύψος από τη θεμελίωση 130 μέτρα και το μήκος στη στέψη του είναι 540 μ. Έχει όγκο 8,8 εκατομμύρια κυβικά, με τη λεκάνη απορροής του έργου στα περίπου 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ ο συνολικός όγκος της λίμνης που θα δημιουργηθεί εντός των νομών Κοζάνης και Γρεβενών α-νέρχεται σε 520 κυβικά μέτρα νερού, με ωφέλιμο όγκο 412 εκ. κ.μ. νερού. Ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός περιλαμβάνει δύο μονάδες ισχύος 78,5 μεγαβάτ και συνολικής ισχύς 157 MW. Το εργοστάσιο θα πα-ράγει 410 γιγαβατώρες ετησίως. Τα νερά της τεχνητής λίμνης θα καλύψουν όλο το φαράγγι της Ζά-βορδας. Το φράγμα του Ιλαρίωνα εκτός από την παραγωγή ενέργειας θα υδρεύσει τη Θεσσαλονίκη και θα ρυθμίσει τον ταμιευτήρια Πολυφύτου, σταθεροποιώντας τις διακυμάνσεις της λίμνης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου