.

Σε λειτουργία η ανεμογεννήτρια με τη μεγαλύτερη διάμετρο πτερυγίων στον κόσμο (154m - video)

H Siemens πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες στη Δανία τις πρώτες δοκιμές της μεγαλύτερης υπεράκτιας ανεμογεννήτριας στον κόσμο.


Πρόκειται για την ανεμογεννήτρια SWT-6.0-154 η οποία διαθέτει τρία πτερύγια των 75 μέτρων και ονομαστική ισχύ 6 MW. Η διάμετρος του ρότορα αγγίζει τα 154 μέτρα κάνοντάς τη μοναδική αυτή τη στιγμή στον κόσμο και όπως ισχυρίζονται οι Μηχανικοί της Siemens θα παραμείνει μοναδική για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Η ανεμογεννήτρια μπορεί να παράξει 25 εκατομμύρια kWh καθαρής ηλεκτρική ενέργειας σε υπεράκτιες τοποθεσίες, ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 6.000 νοικοκυριών.

Η πρώτη ανεμογεννήτρια της σειράς SWT-6.0 που εγκαταστάθηκε τον Μάιο του 2011, διαθέτει ρότορα 120 m και λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία μέχρι σήμερα. Όλοι πλέον περιμένουν την εμπορική "είσοδο" του νέου μοντέλου της σειράς SWT-6.0 με ρότορα 154 m που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην υπεράκτια αιολική τεχνολογία αλλά και γενικά στην βιομηχανία αιολικής ενέργειας.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Henrik Stiesdal, Διευθυντή Τεχνολογικού Τομέα της Siemens, για το νέο γιγάντιο μοντέλο SWT-6.0-154

Πηγή: ERGON blog

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου