.

Απάντηση Υπουργείου στους περιφερειάρχες για τον οδικό άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας αποστέλλουμε το έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη, προς τους Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, σχετικά με τον Οδικό Άξονα Κεντρικής Ελλάδας Ε-65.
Αγαπητοί φίλοι,
Μου κοινοποιήθηκε, από το γραφείου του γραφείου Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, η επιστολή σας σχετικά με τον οδικό άξονα Κεντρικής Ελλάδας και θέλω να σας ενημερώσω τα εξής:
Ο οδικός άξονας Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65), είναι ένα από τα σημαντικά έργα υποδομής στην Ελλάδα για την κατασκευή του οποίου είχε υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης, η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με το Ν.3597/2007 (ΦΕΚ 168Α’/25.07.2007).
Η κατασκευή του έχει διακοπεί από τον Ιανουάριο του 2011, κυρίως διότι ανεστάλη η χρηματοδότηση του Παραχωρησιούχου από τις δανείστριες τράπεζες, λόγω των προβλημάτων που αυτές αντιμετωπίζουν.
Έκτοτε χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς τα οικονομικά δεδομένα του 2007 (όταν υπεγράφη η σύμβαση) είναι τελείως διαφορετικά από τα σημερινά.
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο στο σύνολό του, βρίσκονται υπό συζήτηση το τελευταίο δίμηνο, μεταξύ του ειδικού διαπραγματευτή κ. Βιδάλη, τον οποίο έχει ορίσει ο Πρωθυπουργός και του Παραχωρησιούχου.
Οποιαδήποτε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Παραχωρησιούχο, θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και από τις Τράπεζες οι οποίες χρηματοδοτούν το έργο και στη συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η επανεκκίνηση των έργων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.
Εργαζόμαστε σκληρά στην κατεύθυνση αυτή, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Σταύρος Ελ. Καλογιάννης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου