.

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Να πληρώσουν όσοι παρανόμησαν φοροδιαφεύγοντας»

"Η αξιοποίηση όλων αυτών των λιστών που κυκλοφορούν, μέσα απ΄ τις οποίες μπορεί να αποδειχθεί ποιοι φοροδιαφεύγουν, για να κληθούν, επιτέλους, να πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί, είναι εφικτή μόνο για ένα λόγο. Διότι το ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνηση είναι εκείνο που ψήφισε μόνο του την άρση του τραπεζικού απορρήτου τον Απρίλιο του 2010, ενώ τον Ιούνιο του 2011 όταν χρειάστηκε να ψηφιστεί και δεύτερη, ανάλογη, τροπολογία την καταψήφισαν πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν και στη σημερινή Βουλή, όπως οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜ.ΑΡ.

Φυσικά και πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην αξιολόγηση όλων αυτών των λιστών, μέσα από μια σοβαρή, νόμιμη και τεκμηριωμένη διαδικασία, προκειμένου να πληρώσουν όλοι αυτοί που πραγματικά παρανόμησαν φοροδιαφεύγοντας. Έτσι, θα απαντήσουμε με τον καλύτερο τρόπο στο ουσιαστικό και αγωνιώδες ερώτημα των πολιτών, το οποίο συμμερίζομαι απόλυτα, ¨πάλι εμείς;¨, ανακτώντας και την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος.

Μια αξιοπιστία που δεν ανακτάται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και ένα ατέρμονο ¨κυνήγι μαγισσών¨, τα οποία τελικά δεν πετυχαίνουν απλώς το αντίθετο αποτέλεσμα αλλά δοκιμάζουν και την αντοχή των πολιτών που δικαιολογημένα ανησυχούν και αναρωτιούνται για το δικό τους μέλλον». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρι Κουκουλόπουλου, στις ερωτήσεις που δέχτηκε από δημοσιογράφους, σε διάφορες συνεντεύξεις του, σχετικά με το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες μέρες την κοινή γνώμη γύρω από τις περιβόητες λίστες.Ο κ. Κουκουλόπουλος υπενθύμισε ακόμα πως συμμεριζόμενος το αγωνιώδες ερώτημα των πολιτών, είχε συνυπογράψει τον Ιούνιο του 2011 την ερώτηση των 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών, για το αν υπάρχουν ή όχι λίστες.

Ο βουλευτής αφού ξεκαθάρισε πως πρόθεση του ΠΑΣΟΚ είναι να χυθεί άπλετο φως σ΄ αυτή την υπόθεση, σημείωσε ακόμα πως «πέρα απ΄ τις λίστες έχουμε μπροστά μας μια σειρά σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα απ΄ αυτά ήταν και η απίθανη αξίωση της τρόϊκας να επωμιστούν οι πολίτες το βάρος των 550 εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να πληρωθεί απ΄ τις τράπεζες, για την οποία υπήρξε ήδη η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Απ΄ όλα αυτά που ζούμε, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα του πόσο δίκιο είχε το ΠΑΣΟΚ όταν απ΄ τον Ιούνιο του 2012 έθετε ως βασική προϋπόθεση για τα όποια μέτρα να υπάρξει πρώτα η ανάλογη πολιτική διαπραγμάτευση, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, μέσα απ΄ την οποία θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τον επιπλέον χρόνο που χρειαζόμαστε για την εφαρμογή του προγράμματος, έτσι ώστε να μην ματώσουν για μια ακόμα φορά οι πολίτες. Άποψη την οποία υποστηρίζουμε πάντα και δίνουμε καθημερινά τη μάχη μας ως κυβερνητικοί εταίροι για να την πετύχουμε».

Τέλος, ο κ. Κουκουλόπουλος κατέληξε λέγοντας πως «μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σκληρό δίλημμα. Θα παραμείνουμε στο ευρώ υφιστάμενοι μεγάλες θυσίες, ή θα επιστρέψουμε στη δραχμή που συνεπάγεται την απόλυτη φτώχια; Η δική μας θέση στο ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρος είναι και ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Παραμονή στο ευρώ αλλά διαπραγμάτευση πρώτα με πολιτικούς όρους και πακέτο μέτρων που θα διαμορφώνει συνθήκες για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη του τόπου και των πολιτών».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου