.

Δήμος Κοζάνης: Γιορτή ανακύκλωσης

«Γιορτή Ανακύκλωσης 2012»
Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ  στο Δημοτικό Κήπο.
 
Την καθιερωμένη πλέον «Γιορτή Ανακύκλωσης» διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά ο Δήμος Κοζάνης την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ  στο Δημοτικό Κήπο.

 Η γιορτή είναι συνέχεια μιας σειράς εκδηλώσεων με τον ομώνυμο τίτλο, που ξεκίνησε το 1998 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου και ειδικότερα στους μικρούς φίλους της Ανακύκλωσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
 Περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά όπως παιχνίδια, διαγωνισμούς, συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών, ενημερώσεις με θέμα την Ανακύκλωση.  Συγκεκριμένα φέτος:  
·   Τραγούδια, παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και χορό με επαγγελματίες διασκεδαστές.
·   Ζωγραφική και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά από τα παιδιά, με τη βοήθεια και τη καθοδήγηση του Εικαστικού Εργαστηρίου Κοζάνης, στους ειδικούς χώρους που θα διαμορφωθούν στον χώρο της εκδήλωσης.
·   Τρισδιάστατο παιχνίδι ανακύκλωσης, το «Σκουπιδάκι», μια δημιουργία των φοιτητών του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
·   Έκθεση κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, που θα παρουσιάσει το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
·   Ενημέρωση για τα προγράμματα Ανακύκλωσης του Δήμου.
·   Ενημέρωση για πρόγραμμα παραγωγής βιοντίζελ από χρησιμοποιούμενα τηγανέλαια και για την έναρξη του Πιλοτικού Προγράμματος μεταξύ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου

Με δεδομένη την επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης, που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια και την πανελλαδική πρωτιά που κατέχει, ο Δήμος Κοζάνης θα συνεχίσει την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας για μια περιβαλλοντική προστασία ζητώντας ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή από όλους τους πολίτες, έτσι ώστε ν’ αποδείξουν έμπρακτα πως η Ανακύκλωση στην Κοζάνη είναι πλέον καθημερινός τρόπος ζωής.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου