.

Επανεξελέγη πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ο Νίκος Φωτόπουλος

1 Ο Νίκος Φωτόπουλος επανεξελέγη απόψε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με την υποστήριξη του ψηφοδελτίου υπό τον Κώστα Κατσαρό, ως τώρα γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά με αποχή της επίσημης ΔΑΚΕ από την ψηφοφορία.

Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν εκδοθεί ακόμη, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Φωτόπουλος, που ήταν ο πλειοψηφών σύμβουλος κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στο πρόσφατο συνέδριο, στηρίχθηκε από τις λοιπές παρατάξεις πλην της επίσημης ΔΑΚΕ υπό τον Αντώνη Καρρά και της παράταξης ΠΑΣΚΕ συνεργαζόμενοι υπό τον Γιώργου Αδαμίδη, που προέρχεται από το Σωματείο Σπάρτακος της Πτολεμαΐδας, το οποίο έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον Νίκο Φωτόπουλο.
Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν στο Αθηναϊκό πρακτορείο ότι με τις έδρες της επίσημης ΔΑΚΕ, της ΔΑΚΕ του κ. Κατσαρού και της ΠΑΣΚΕ-συνεργαζόμενοι (συνολικά 16) υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να σχηματισθεί προεδρείο, ωστόσο υπερψηφίστηκε το σχήμα υπό τον Νίκο Φωτόπουλο.
Στο θέμα παρενέβη απόψε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας σε δήλωσή του μεταξύ άλλων:
«Ουδείς και για κανένα λόγο δικαιούται να διαπραγματεύεται και να εκχωρεί αρχές, αξίες και ιδεολογικές αναφορές στη βάση προσωπικών μικροπαραταξιακών ή ακόμα και ιδιοτελών συμφερόντων, γιατί τότε διαπράττει σοβαρότατο πολιτικό και συνδικαλιστικό ολίσθημα.
Λυπούμαι για τα στελέχη εκείνα του φιλελεύθερου χώρου, στα οποία οι εργαζόμενοι της βάσης, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έδωσαν τη δύναμη για να βρεθούν στο τιμόνι μιας οργάνωσης και μάλιστα ως πρώτη δύναμη, αυτά να διαπραγματεύονται, να παραχωρούν και να εκχωρούν στη βάση τιμαρίων και ιδιοτελών συμφερόντων».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου