.

Ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες;

Aνοιχτή επιστολή στον κ. Πάρη Κουκουλόπουλο
Κύριε βουλευτά!
Θέλω μέσα απ την επιστολή μου αυτή να σας παρακαλέσω, εκφράζοντας και τη θέληση πολλών συναδέλφων και συμπολιτών μου, να σταματήσετε για λίγο, κι εσείς και η κυβέρνησή σας να ασκείτε με τόσο ζήλο την “εθνοσωτήρια” πολιτική σας, μέσα από τις «σκληρές» σας διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, την Τρόικα και της ηγεσία της ΕΕ γιατί: 
Κάθε φορά που μας σώζετε (τρία μνημόνια και χώρια οι μεσοπρόθεσμες, βραχυπρόθεσμες και ενδιάμεσες παρεμβάσεις σας) μας φέρνετε όλο και πιο κοντά στα ψυχιατρεία και στην  αυτοκτονία!

Διαβάζοντας την ομιλία σας στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής (4/11/12) όπου αιτιολογούσατε την στάση σας στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες.
Λέτε: “Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι πραγματικά η κατάρρευση και η απονομιμοποίηση του πελατειακού κράτους” και ρωτάω: Ποιος δημιούργησε το πελατειακό κράτος; Δεν είστε εσείς ο επί εικοσαετίας Δήμαρχος της Κοζάνης που είναι γνωστό σε όλους ότι εκλεγόσασταν τόσα χρόνια χάρη σ αυτό το πελατειακό κράτος (πόλη) και όχι φυσικά στο έργο σας; Δεν είστε εσείς που καταντήσατε το Δήμο Κοζάνης έναν από τους πιο χρεωμένους δήμους της χώρας και σήμερα δεν έχει να πληρώσει ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων; Δεν ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια μεγαλοστέλεχος (διατελέσατε μάλιστα και στα καθοδηγητικά του όργανα επί σειρά ετών) του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που έκανε το ρουσφέτι επιστήμη; τώρα βέβαια αφού το φέρατε στα πρόθυρα διάλυσης με το φίλο σας τον Β. Βενιζέλο δε σας νοιάζει, “ποιος νοιάζεται για ένα κόμμα, το ζήτημα είναι πως θα βγούμε από την κρίση και πως θα βγούμε προς τα πάνω” λέτε.
Αναγνωρίζετε ότι φταίει και η Ολυμπιάδα, όμως ήσασταν από τους φανατικούς της υποστηριχτές (και μας λέγατε ότι “θα ευνοηθεί και η περιφέρεια αφού θα γίνουν αθλητικές υποδομές” που ακόμα δεν τις είδαμε) μαζί με τον τότε σύντροφό σας Κ. Σημίτη (και όσοι διαφωνούσαμε τότε και διαμαρτυρόμασταν μας σαπίζατε στο ξύλο  ως “αντεθνικά δρώντες”).
Επίσης αναγνωρίζετε ότι  για την σημερινή μας κατάσταση “φταίει η συνθήκη του Μάαστριχτ” (αλλά, όπως τονίζετε, το ψήφισε κι ο Συνασπισμός τότε), ότι “φταίει το Ευρώ γιατί είναι πολύ σκληρό νόμισμα για όλες τις χώρες του νότου και ειδικότερα για την Ελλάδα”!!! Μα εσείς αυτό που μας δίνετε σαν αντάλλαγμα, για όλα τα δεινά που φέρατε στο λαό και στη χώρα, είναι η «παραμονή μας στο Ευρώ», στο πιο σκληρό νόμισμα του κόσμου, που “κλειδώνει” την  ψόφια οικονομία της Ελλάδας με την ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη τη Γερμανία, και την “εγγύηση της παραμονής μας στην ΕΕ”, που όμως μετεξελίχθηκε σε πολιτική  Ένωση μέσα από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, που κατά τα άλλα φταίει!!! Έλεος!!!!
Και βεβαίως η μεγάλη σας δικαιολογία, για να στηρίζεται με όλο σας το είναι αυτή την καταστροφική για το λαό και τον τόπο πολιτική, είναι το χρέος και το έλλειμμα που όπως λέτε έφτασε το 2009 στα 36 δις! Όμως ποιος δημιούργησε αυτό το χρέος που ακόμα δεν μάθαμε που πήγε αφού εσείς δεν επιτρέπετε καν να γίνει λογιστικός έλεγχος; Δεν ήταν το κόμμα σας μαζί με τη ΝΔ, που σήμερα είναι πολιτικός και κυβερνητικός σύμμαχος σας, που όλα αυτά τα χρόνια δημιουργούσε χρέη καταστρέφοντας τον παραγωγικό ιστό της χώρας από την αγροτιά, την κτηνοτροφία μέχρι την παραγωγή ζάχαρης και γενικότερα τη βιομηχανία; Θέλετε να σας θυμίσω την αποβιομηχάνιση του νομού μας (ΜΑΒΕ-ΕΛΣΙ-ΑΕΒΑΛ) ή ότι τώρα βάλατε στόχο και τη ΔΕΗ ξεπουλώντας ΑΗΣ, Ορυχεία, Ήλιο και άνεμο αφού ως γνωστόν είστε ο πρώτος και καλύτερος που ψήφισε τις αποκρατικοποίησες αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει αυτό στο λαό και κυρίως στους νέους της περιοχής μας;
Για το έλλειμμα μήπως μπορείτε να μας πείτε πως κατάφερε το κόμμα σας και ο πατριώτης μας Γ. Παπακωνσταντίνου και από 24 δις το 2008 το έκανε 36 το 2009; Μήπως ακούσατε τίποτα για τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά πρώην μέλους του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ, του κ. Λογοθέτη πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για τεχνητό φούσκωμα του Ελλείμματος (κάτι που παραδέχτηκε και ο Αλμούνια) και έγινε με εντολή του επικεφαλής της Eurostat,Radermacher “ με στόχο να μπει η χώρα μας στο μηχανισμό στήριξης και στο ΔΝΤ με όλες τις καταστροφικές συνέπειες για το λαό μας; Δεν μπορεί κάτι θα πήρε τ’ αυτί σας αφού η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» να βαραίνει τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον τότε Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου γιατί όπως δήλωσε η Ζωή Γεωργαντά: «Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός»!
Άρα κύριε βουλευτά το κόμμα σας μαγείρεψε τα στοιχεία που εσείς τώρα χρησιμοποιείτε για να μας πείσετε πόσο αναγκαίο ήταν το πολυνομοσχέδιο και όλα τα μνημόνια που ψηφίσατε!
Και βεβαίως αφού διογκώσατε τεχνητά το έλλειμμα πήρατε και τα αναγκαία μέτρα για να το μειώσετε και όπως φαίνεται πιθανά να το καταφέρετε! Μόνο που για να γίνει αυτό ξεζουμίσατε μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες, κόβοντας συντάξεις ακόμα και των 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι αγοράζουν απ΄ τη τσέπη τα φάρμακά τους παρότι πλήρωναν μια ζωή στα ταμεία που τελικά έφαγαν κούρεμα με την «ψιλή» απ τον πολιτικό σας φίλο Ευάγγελο Βενιζέλο (για το οποίο καμαρώνει κι από πάνω), με τίμημα 5.000 αυτοκτονίες μέσα στον ίδιο χρόνο, οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι! Έτσι έχετε και διπλό όφελος αφού γλιτώνετε και τις συντάξεις.
Όταν καταργείς τη δωρεάν υγεία (Στα «δημόσια νοσοκομεία» οι ασθενείς αγοράζουν τους ορούς, τα φάρμακα ακόμα και τις γάζες και τα τσιρότα), όταν καταργείς τη δωρεάν παιδεία και χρειάζεται γονείς και μαθητές να πληρώνουν ακόμα και τη θέρμανση, όταν χρωστάς όλους τους εργολήπτες του δημοσίου που αναγκαστικά αφήνουν απλήρωτους χιλιάδες εργαζόμενους, όταν αντί να πιάσεις τη φοροδιαφυγή ξεσκίζεις μισθωτούς και συνταξιούχους ακόμα και των 450 ευρώ, όταν καταργείς όλες τις φοροαπαλλαγές και το αφορολόγητο στέλνοντας εκατομμύρια νοικοκυριά στην απόγνωση, όταν την ίδια ώρα βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές  και άλλοι αεριτζήδες κρατικοδίαιτοι «επιχειρηματίες» δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ, όταν μεταθέτεις στο παρελθόν τα χρέη του δημοσίου (όπως τις αμυντικές δαπάνες) όταν βγάζεις πάνω από χίλιους εργαζόμενους κάθε μέρα στην ανεργία (28,5 επίσημη ανεργία για το νομό μας) και οι άνεργοι κοντεύουν τα δυο εκατομμύρια, όταν εν ολίγοις καταστρέψεις όλο το λαό τότε πράγματι μειώνεις το έλλειμμα!!!!!! Συγχαρητήρια!!!!
Τέλος κύριε βουλευτά μια τελευταία ερώτηση: Σε ποιόν κάνετε όλες αυτές τις προτάσεις που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας; (προτάσεις για τη ΔΕΗ, προτάσεις για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, για την οικονομία κλπ). Είναι δυνατόν ένας πολιτικός που το κόμμα του ήταν τόσα χρόνια, αλλά βρίσκεται και σήμερα στην εξουσία και ο ίδιος σε ηγετικές θέσεις να έρχεται (χωρίς ίχνος αυτοκριτικής) και να κάνει προτάσεις; Σε ποιόν; Στους πολίτες; Στην κυβέρνηση; Στην αντιπολίτευση; Είναι δυνατόν αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα να μας πει τώρα και τις λύσεις για να το λύσουμε;
Όμως επειδή όλα έχουν και το τίμημά τους, έτσι και για σας και για το κόμμα σας (ευτυχώς για τους εργαζόμενους και το λαό) ήρθε η ώρα να μπείτε και να αραχνιάσετε στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας!!!
Στέφανος Πράσσος*
Πρόεδρος του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη», Ένας από αυτούς που αποκαλέσατε «λόμπυ της δραχμής» και τώρα χάρη σε σας θα περάσει μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και το λαό στο «λόμπυ της αφραγκίας»!!!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου