.

Στην κατασκευαστική ENET Α.Ε. η Ιαπετός της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Στην κατασκευαστική εταιρία ENET Α.Ε. περιέρχεται η Ιαπετός Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρία Φωτοβολταϊκών Έργων, θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 1.511.000 ευρώ.


Η ΕΝΕΤ πλειοδότησε στο διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την πώληση δύο θυγατρικών της εταιριών, της Ιαπετός και της Φοίβη. Σύμφωνα με πληροφορίες του energia, οι προσφορές που υποβλήθηκαν για την εξαγορά της Φοίβη (διαθέτει δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 3,98 MWp, στην Καρδίτσα και τη Δράμα) δεν κρίθηκαν συμφέρουσες από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, οπότε προς το παρόν παραμένει στον έλεγχο της.

Η Ιαπετός Ενεργειακή Α.Ε. διαθέτει χαρτοφυλάκιο αδειοδοτημένων προς κατασκευή ενεργειακών έργων, συνολικής ονομαστικής ισχύος 8,15 MWp και ειδικότερα τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς: στην Έδεσσα, 1,99 MWp, ο οποίος θα κατασκευασθεί στη ΒΙΠΕ που βρίσκεται στο Δήμο Βεγορίτιδας, του νομού Πέλλας, σε έκταση 50 στρ. Στην Φλώρινα, 1,68 MWp, που θα κατασκευασθεί στην φερώνυμη ΒΙΠΕ, σε έκταση 38,5 στρ. Και στην Πετραία Πέλλας, 4,48 MWp, μέσα στην ομώνυμη ΒΙΠΕ, σε έκταση 100 στρ.

Η ENET Α.Ε. είναι εταιρία με έδρα την Αθήνα, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή και ενεργειακών έργων. Ανάμεσα σε αυτά που κατασκεύασε είναι και το υβριδικό πάρκο Ικαρίας και στους πελάτες της, εκτός από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η Motor Oil, η ΕΛ.ΠΕ., η Εγνατία Οδός, κλπ. Ιδρύθηκε το 1998 ως θυγατρική του ομίλου της ΑΕΓΕΚ, για να ανεξαρτητοποιηθεί το 2005. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας είναι ο Ηλίας Σπανός.

Της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Πηγή: ERGON blog

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου