.

Σπάρτακος: Στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στηρίζεται και πάλι το σύστημα ηλεκτροδότησης

Για μια ακόμα φορά κλυδωνίζεται το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας εξαιτίας ΦΥΣΙΚΑ της έλλειψης φυσικού αερίου.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι: δύο φορές τα τελευταία χρόνια (από κακούς χειρισμούς ΔΕΠΑ –ΔΕΣΦΑ) σταμάτησαν πλήρως οι εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ελλάδα και  οι λιγνιτικοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ ήταν εκείνοι που κάλυψαν πλήρως τη συνολική ζήτηση, αποτρέποντας την κατάρρευση του συστήματος.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι: τον Φεβρουάριο της χρονιάς που διανύουμε, ο Διαχειριστής του Συστήματος (AΔMHE) είχε θέσει σε «πορτοκαλί συναγερμό» το σύστημα, κάτι που σήμαινε κίνδυνο ανά πάσα στιγμή για μπλακ άουτ. Το σύστημα είχε τότε βρεθεί στο «κόκκινο», από τη στιγμή που ο διαχειριστής φυσικού αερίου (ΔEΣΦA) κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σήμερα, η ιστορία μάλλον κινδυνεύει να επαναληφθεί, καθώς φαίνεται ότι λανθασμένοι χειρισμοί (από πλευράς ΔΕΣΦΑ –ΔΕΠΑ) δεν επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία των μονάδων φυσικού αερίου και το φίδι από την τρύπα καλούνται να βγάλουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ οι μονάδες της ΔΕΗ.
Το σύστημα αγγίζει κόκκινο και ο υδράργυρος στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο αγγίζει θερμοκρασίες πολικές (-16). Παρόλα αυτά στα Ορυχεία και στην Παραγωγή, οι εργαζόμενοι, υπερβάλλοντας εαυτό και ξεπερνώντας τα όριά τους, δίνουν μάχη για να κρατηθεί η ισορροπία του συστήματος.
 Για μια ακόμα φορά, κάποιοι θα κάνουν το σταυρό τους ευχαριστώντας για την ύπαρξη και τη λειτουργία (παρά τις δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες) των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, επιβεβαιώνοντας την πάγια θέση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την ανάγκη προστασίας του Εθνικού μας πλούτου, που χάρη σ΄ αυτόν –μέχρι στιγμής- έχουν αποσοβηθεί τα χειρότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροδότηση της χώρας.   

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου