.

Άγονος ο διαγωνισμός της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, για το φωτοβολταϊκό της Κοζάνης

O διαγωνισμός της ΔΕΗ Ανανεώσιμες AE για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη κατέληξε άγονος. Η προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε σήμερα χωρίς ανταπόκριση από καμία από τις 15 εταιρίες ή κοινοπραξίες που είχαν προεπιλεγεί το φθινόπωρο του 2011.


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΑΠΕ: ο μόνος δρόμος για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ

Νέα μελέτη του WWF ανέλυσε τα πέντε σενάρια του «Οδικού Χάρτη Ενέργειας για το 2050» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τεκμηριώνοντας ότι αν η Ευρώπη συνεχίσει στον ίδιο δρόμο , η μείωση των εκπομπών θα αγγίξει μόλις το 40% έως το 2050. Αντίθετα, η άμεση και εντονότερη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελούν τα κλειδιά για την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών της ΕΕ κατά 95%, έως τα μισά του 21ου αιώνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το WWF υποστηρίζει ότι πλέον κάθε επιλογή ενέργειας, πέραν της αποδοτικής χρήσης των ΑΠΕ, οφείλει να δικαιολογεί την ύπαρξή της, κι όχι το αντίστροφο που ίσχυε μέχρι πρότινος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

"Ανυπομονεί" η Κομισιόν για τη δημιουργία των "μικρών ΔΕΗ"


Θετικά αντιμετωπίζει η Κομισιόν τόσο την πρωτοβουλία της ΡΑΕ να σχεδιάσει την αναδιάρθρωση της αγοράς ηλεκτρισμού, όσο και τις συγκεκριμένες αλλαγές που προτείνει. Παρόλα αυτά, θεωρεί τις αλλαγές αυτές ως χρήσιμες μόνο σε μεταβατικό επίπεδο, προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξει η ριζική αναδιάρθρωση της αγοράς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΕ/ΤΔΜ: Προσδιορισμός και Οριοθέτηση της «Μεταλιγνιτικής Εποχής», για το Ενεργειακό Κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας

Το Τ.Ε.Ε./Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρινόμενο στο θεσμικό του ρόλο και με διαχρονική παρέμβαση σε θέματα ενέργειας - ηλεκτροπαραγωγής, λόγω της δραστηριοποίησής του στο μεγαλύτερο Ενεργειακό Κέντρο της Χώρας, απέστειλε στους συναρμόδιους Φορείς, τις θέσεις και απόψεις του αναφορικά με τον προσδιορισμό και την οριοθέτηση της «μεταλιγνιτικής εποχής», για το Ενεργειακό Κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Σύναψη κοινοπρακτικού δανείου 960 εκατ.

ΣTH σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους 960 εκατ. ευρώ προσβλέπει η ΔΕΗ για την αναχρηματοδότηση των χρεολυσίων του 2012. Το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίαση τους όρους του υπό έκδοση κοινοπρακτικού δανείου, μέσω του οποίου η διοίκηση της ΔΕΗ προσδοκά να δοθεί ανάσα στη χρηματοοικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει η επιχείρηση, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της οποίας στο τέλος Μαρτίου ξεπερνούσαν τα 700 εκατ. ευρώ. Πάντως η διοίκηση της επιχείρησης προσδοκά βελτίωση των χρηματορροών το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Προς υπογραφή σύμβασης για τη νέα λιγνιτική μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5

Σε τροχιά υπογραφής εισέρχεται η σύμβαση για τη λιγνιτική μονάδα της Πτολεμαΐδας αποφάσισε, το οποίο συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Η κατασκευή της νέας μονάδας λιγνίτη της επιχείρησης στην Πτολεμαΐδα (Πτολεμαΐδα 5) είχε ανατεθεί επισήμως εδώ και ένα χρόνο στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έναντι 1,39 δισ. ευρώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

«Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ ανήλθαν σε 118,1 εκατ. € έναντι 90,8 εκατ. € το εννιάμηνο του 2011, αυξημένα κατά 27,3 εκατ. ευρώ ».

Με τη φράση αυτή να αποτελεί το πρώτο και «εντυπωσιακό» κομμάτι των δημοσιευμάτων (και της ίδιας της ανακοίνωσης από πλευράς ΔΕΗ) που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά αποτελέσματα (9μήνου) της ΔΕΗ σήμερα, μετά τις αναλύσεις και τα συμπεράσματα, είναι η ώρα να δούμε πίσω από τους τίτλους και τις λεζάντες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Και δεύτερο δάνειο από ΕΤΕπ για Μεγαλόπολη

Σταδιακή αλλαγή κλίματος αρχίζει να καταγράφεται στο θέμα των χρηματοδοτήσεων μεγάλων έργων από τράπεζες του εξωτερικού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ΔΕΗ, που εξασφάλισε προ ημερών και δεύτερο δάνειο από την ΕΤΕπ για τη νέα της μονάδα φυσικού αερίου «Μεγαλόπολη 5».


Χθες, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεάμηνου της ΔΕΗ ο επικεφαλής της Αρθούρος Ζερβός δήλωσε ότι στις 22 Νοεμβρίου η επιχείρηση υπέγραψε και δεύτερη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη νέα της μονάδα «Μεγαλόπολη 5».

Η πρώτη σύμβαση, ύψους 150 εκατ. ευρώ είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2011 στα γραφεία της ΕΤΕπ στην Αθήνα από τον κ. Ζερβό και τον τότε αντιπρόεδρο της τράπεζας Πλούταρχο Σακελλάρη.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και μερικούς μήνες πριν, όταν η ΔΕΗ είχε προσεγγίσει την ΕΤΕπ για να συνάψει δάνειο 70 εκατ. ευρώ για τη μονάδα της στη Μεγαλόπολη, εκείνη, εν μέσω της πλήρους αβεβαιότητας που επικρατούσε για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, είχε θέσει στην επιχείρηση δύο νέους όρους.

Η ρήτρα δραχμής

Ο πρώτος αφορούσε την πρόβλεψη για επαναδιαπραγμάτευση της δανεικής σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος- επιστροφής δηλαδή στη δραχμή- με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη είτε της διάλυσης της ευρωζώνης. Ο δεύτερος όρος αφορούσε την υπαγωγή της σύμβασης στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής.

Πηγές από την ETEπ υποστήριζαν τότε ότι η ρήτρα αλλαγής νομίσματος θα συμπεριληφθεί σε όλες τις συμβάσεις με τις χώρες που εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή προγράμματα σταθερότητας (Eλλάδα, Πορτογαλία και Iρλανδία) και θα επεκταθεί συνολικά στις χώρες της ευρωζώνης.

Τότε μάλιστα είχε καταστεί σαφές από την ΕΤΕπ προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Oικονομικών ότι το σύνολο των νέων συμβάσεων για δάνεια προς τις ελληνικές επιχειρήσεις θα συμπεριλαμβάνουν «ρήτρα δραχμής» καθώς επίσης και ότι θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο.

Πηγή: ERGON blog

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για το Φωτοβολταϊκό Πάρκο 200 MW της Κοζάνης

Την ερχόμενη Παρασκευή είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, πλην οικονομικής, για το μεγάλο έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, το φωτοβολταϊκό πάρκο 200 MW στην Κοζάνη.


Είναι η δεύτερη παράταση που έδωσε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, καθώς οι περισσότερες από τις 13 εταιρίες της short list διαμήνυσαν ότι αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου. Το έργο είναι προϋπολογισμού της τάξης των 300 εκατ. ευρώ και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα συμμετέχει με ένα ποσό περίπου 45 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρίας εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος που αναμένεται την Παρασκευή, καθώς το γενικότερο περιβάλλον δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Εκτός από το country risk που επηρεάζει τη χρηματοδότηση του project ήρθε να προστεθεί και η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα φωτοβολταϊκά.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες διαθέτει αυτή τη στιγμή χαρτοφυλάκιο έργων 4000 MW, τα οποία δεν μπορούν να υλοποιηθούν, καθώς δεν υπάρχει η αναγκαία χρηματοδότηση. Σε λειτουργία διαθέτει συνολικά 150 MW. Φέτος προστέθηκε το αιολικό στα Ακούμια Κρήτης, ισχύος 7,2 MW, παραδόθηκαν μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες κτιρίων της ΔΕΗ, στην Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ έως τα τέλη Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και υδροηλεκτρικό 2,5 MW στην Αλατόπετρα Γρεβενών. Για το 2013 η εταιρία έχει προγραμματίσει την κατασκευή φωτοβολταϊκών σε στέγες 700 KV.

Πηγή: ERGON blog

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Δημόσιο τομέα, επιχειρήσεις και ΟΑΕΔ - Ευκαιρίες για Μηχανικούς (28/11/2012)

Δείτε τις αγγελίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα στη στήλη Αγγελίες του ERGON blog. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει:

1. 1.080 θέσεις εργασίας στον Δημόσιο τομέα, σε επιχειρήσεις και στον ΟΑΕΔ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στην κατασκευαστική ENET Α.Ε. η Ιαπετός της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Στην κατασκευαστική εταιρία ENET Α.Ε. περιέρχεται η Ιαπετός Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρία Φωτοβολταϊκών Έργων, θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 1.511.000 ευρώ.


Η ΕΝΕΤ πλειοδότησε στο διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την πώληση δύο θυγατρικών της εταιριών, της Ιαπετός και της Φοίβη. Σύμφωνα με πληροφορίες του energia, οι προσφορές που υποβλήθηκαν για την εξαγορά της Φοίβη (διαθέτει δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 3,98 MWp, στην Καρδίτσα και τη Δράμα) δεν κρίθηκαν συμφέρουσες από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, οπότε προς το παρόν παραμένει στον έλεγχο της.

Η Ιαπετός Ενεργειακή Α.Ε. διαθέτει χαρτοφυλάκιο αδειοδοτημένων προς κατασκευή ενεργειακών έργων, συνολικής ονομαστικής ισχύος 8,15 MWp και ειδικότερα τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς: στην Έδεσσα, 1,99 MWp, ο οποίος θα κατασκευασθεί στη ΒΙΠΕ που βρίσκεται στο Δήμο Βεγορίτιδας, του νομού Πέλλας, σε έκταση 50 στρ. Στην Φλώρινα, 1,68 MWp, που θα κατασκευασθεί στην φερώνυμη ΒΙΠΕ, σε έκταση 38,5 στρ. Και στην Πετραία Πέλλας, 4,48 MWp, μέσα στην ομώνυμη ΒΙΠΕ, σε έκταση 100 στρ.

Η ENET Α.Ε. είναι εταιρία με έδρα την Αθήνα, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή και ενεργειακών έργων. Ανάμεσα σε αυτά που κατασκεύασε είναι και το υβριδικό πάρκο Ικαρίας και στους πελάτες της, εκτός από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η Motor Oil, η ΕΛ.ΠΕ., η Εγνατία Οδός, κλπ. Ιδρύθηκε το 1998 ως θυγατρική του ομίλου της ΑΕΓΕΚ, για να ανεξαρτητοποιηθεί το 2005. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας είναι ο Ηλίας Σπανός.

Της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Πηγή: ERGON blog

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χιλιάδες θέσεις εργασίας, 14 προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και ενημερωτικές εκδηλώσεις (27/11/2012)

Δείτε τις αγγελίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα στη στήλη Αγγελίες του ERGON blog. Επίσης ενημερωθείτε για ενημερωτικές εκδηλώσεις καθώς και τα 14 προγράμματα απασχόληση του ΟΑΕΔ. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει:



κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Water management in Europe faces rising challenges as ecosystems weaken

Water pollution and excessive water use are still harming ecosystems, which are indispensable to Europe’s food, energy, and water supplies. To maintain water ecosystems, farming, planning, energy and transport sectors need to actively engage in managing water within sustainable limits.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2012 του Ομίλου ΔΕΗ

Κατεβάστε το αρχείο pdf

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι εισηγήσεις της ημερίδας "Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και ΑΠΕ"

Οι εισηγήσεις της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε από το ΕΒΕ Π.Ε. Κοζάνης και τη Δημοτική Κίνησης «Κοζάνη τόπος να ζεις», με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης, της ΑΝΚΟ και του ΓΕΩΤΕΕ, την Παρασκευή 23/11/2012 στο Κοβεντάρειο με τίτλο «Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και ΑΠΕ».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Aνανεώνεται με επενδύσεις με τέσσερις νέες μονάδες στην Περιφέρεια

Παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση η ΔΕΗ συνεχίζει να πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της στηρίζοντας ενεργά την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και τις πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος. Οι παραγωγικές επενδύσεις της ΔΕΗ είναι οι μεγαλύτερες που γίνονται στη χώρα, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια που αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα ανεργίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χιλιάδες θέσεις πρακτικής - Εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας - Ευκαιρίες για νέους Μηχανικούς (26/11/2012)

Δείτε τις αγγελίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα στη στήλη Αγγελίες του ERGON blog. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει:


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ραχήλ Μακρή: Προειδοποίηση προς τη ΔΕΗ από το ΥΠΕΚΑ για συνετή χρήση των υδάτων του Αλιάκμονα

Η προστασία και διαφύλαξη του υδάτινου πλούτου της περιοχής πρέπει να αποτελέσει μία από τις βασικότερες προτεραιότητες του ΥΠΕΚΑ, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της ΔΕΗ. Γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε από τη ΔΕΗ με σχετική ερώτηση μου να διασαφηνίσει την πολιτική της ως προς την χρήση των υδάτινων πόρων της περιοχής και τον σχεδιασμό που έχει κάνει, ώστε να μην οδηγήσει στην εξάντληση αυτών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

European Envrironment Agency: Η εμφανής αλλαγή του κλίματος σε όλη την Ευρώπη επιβεβαιώνει την άμεση ανάγκη για προσαρμογή


Σύμφωνα με την έκθεση «Climate change, impacts and vulnerability in Europe 2012en» (Κλιματική αλλαγή, επιπτώσεις και ευπάθεια στην Ευρώπη 2012), έχει παρατηρηθεί αύξηση της μέσης θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς επίσης μείωση των βροχοπτώσεων στις νότιες περιοχές κι αύξηση των βροχοπτώσεων στη Βόρεια Ευρώπη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενεργειακά... φτωχοί 6 στους 10 Ελληνες


Σε καθεστώς «ενεργειακής φτώχειας» βρίσκονται περισσότεροι από έξι στους δέκα Ελληνες, κάτι που σημαίνει ότι μια μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα για να εξασφαλίσει ένα αποδεκτό επίπεδο θερμοκρασίας στο σπίτι του.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΚΕΤΑ: Πυρηνόξυλο και πέλετ τα κορυφαία βιοκαύσιμα

Πυρηνόξυλο και πέλετ τα κορυφαία βιοκαύσιμα  Το πυρηνόξυλο και τα πέλετ ξύλου βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου με τα καλύτερα βιοκαύσιμα, όπως διαπιστώνει το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), έχοντας αναλύσει περισσότερα από 200 είδη βιομάζας τα τελευταία δύο χρόνια.
Συγκεκριμένα μελετήθηκαν δείγματα από πέλετ που κατασκευάζονται από διαφορετικά είδη ξυλείας, από αγροτικά υπολείμματα, ελαιοπυρηνόξυλο, κουκούτσια από ροδάκινο, ακόμη και το κλάσμα του σκουπιδιού που δεν μπορεί να ανακυκλωθεί (RDF).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ανανεωμένο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Το πρόγραμμα επιδοτεί παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Σήμερα θα υπενθυμίσουμε τα βασικά στοιχεία ενός επίκαιρου προγράμματος, το οποίο παραμένει ανοιχτό για αιτήσεις, του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Το πρόγραμμα αυτό επιδοτεί παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και από τον περασμένο Μάρτιο έχει τροποποιηθεί και ισχύει με νέους ευνοϊκούς όρους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Επαφές στην Αθήνα για την επίλυση του προβλήματος στο Ορυχείο Αμυνταίου

Κάθε μέτρο και κάθε πρωτοβουλία που θα μπορούσε να δρομολογήσει θετική εξέλιξη σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία του Ορυχείου Αμυνταίου, που βρίσκεται σε οριακό πλέον σημείο και απειλείται με κλείσιμο εξαιτίας της δραστηριότητας της αρχαιολογικής υπηρεσίας, προτίθεται να αναλάβει το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν σταμάτησε να ασκεί πιέσεις προκειμένου να αποσοβηθούν τα χειρότερα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

6.000 νέες θέσεις εργασίας - Μπαράζ νέων προσλήψεων

Διαβάστε μέσα από το ERGON blog τις νέες θέσεις εργασίας που "άνοιξαν" σε Δημόσιο Τομέα, ΟΑΕΔ. Επίσης βρείτε αγγελίες εργασίας για Μηχανικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει:


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Επιστολή στον Πρόεδρο της ΔΕΗ για καθυστέρηση υπογραφής σύμβασης για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V»

Κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό μας σε ό,τι έχει να κάνει με την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα υπογραφής της σύμβασης με την μειοδότρια εταιρεία για την ανάθεση της κατασκευής του έργου «Πτολεμαΐδα V».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΕ: Αναστολή κινητοποιήσεων έως 28.11.2012

Αναστολή των κινητοποιήσεων λόγω διαλόγου έως την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 αποφάσισε το ΤΕΕ και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση [klik].

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Δυτ. Μακεδονίας: Επιστημονική ενημέρωση για τα συστήματα οικιακής θέρμανσης

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Ο επιστημονικός σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Δυτ. Μακεδονίας, αναλαμβάνει την παρούσα πρωτοβουλία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού, όσον αφορά στα συστήματα οικιακής θέρμανσης. Το έναυσμα της εν λόγω προσπάθειας, αποτέλεσε η πληθώρα προσφερομένων εναλλακτικών συστημάτων θέρμανσης και η συχνά ηθελημένη ή αθέλητη παραπλανητική διαφήμιση αυτών. Ο σκοπός δε της εν λόγω προσπάθειας, είναι η αντικειμενική και επιστημονική ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, ώστε να καταστεί ικανό να επιλέξει το κατάλληλο σύστημα θέρμανσης και να προστατευτεί από λανθασμένες επιλογές.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Mηχανισμοί χρηματοδότησης αρχικών σταδίων & επιχειρηματικά κεφάλαια (Venture Capital & Seed Capital) στην Ελλάδα

Η ΑΝΚΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε., στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο "INNOFIN: Strengthening competences of early stage finance managers"(SMART+ Interreg IVC) που υλοποιεί σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κρακοβίας (Malopolska agency S.A.) στην Πολωνία και το Ινστιτούτο Ερευνας & Τεχνολογίας της Αραγωνίας (Aragon Technology Institute) στην Ισπανία

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Προς απόσυρση από το 2013 οδηγούνται 6 πεπαλαιωμένες μονάδες της ΔΕΗ...

Τρόπο για να εξοικονομήσει προς όφελος της αγοράς τα 33 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο με τα οποία "αμείβονται" έξι πεπαλαιωμένες μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς το ποσό αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματική τους προσφορά στο σύστημα ηλεκτρισμού της χώρας, αναζητά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις στη Δυτική Μακεδονία: Νομοθεσία, Τεχνολογία, Προοπτικές


Η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - ΑΝΚΟ σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε.) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  και τo Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Ευρεία σύσκεψη για την Λαθροϋλοτο​μία

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΕΚΑ, ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ

Την εντατικοποίηση των δράσεων για την ουσιαστική αντιμετώπιση και τη σταδιακή εξάλειψη του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας, που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα, με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων και εκπροσώπων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Διευθύνσεων Δασών, Οικολογικών οργανώσεων, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των προέδρων του Σωματείου Υλοτόμων και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, αλλά και αξιωματούχων του ΣΔΟΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι Περιφέρειες πρέπει να αποτελέσουν μέρος της λύσης και όχι γεωγραφικά υποσύνολα του προβλήματος

Άρθρο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κ. Δακή

Σε περιφερειακό επίπεδο, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης δεν μετρήθηκαν ακόμη στην πραγματική τους διάσταση. Δεν γνωρίζουμε το γεωγραφικό τους αποτύπωμα, δεν γνωρίζουμε με ποιο τρόπο και με ποιους μηχανισμούς η διάχυση της κρίσης κλιμακώθηκε από κεντρικό σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Η αποτύπωση αυτή θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε και να εξειδικεύσουμε τα βαθύτερα αίτια της κρίσης αλλά κυρίως, θα αναδείξει τις στρατηγικές επιλογές που θα μας οδηγήσουν σε έξοδο από αυτήν και σε τροχιά ανάταξης, μακριά και πέρα από τις εκ του αποτελέσματος λανθασμένες πρακτικές και επιλογές του παρελθόντος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας :Διεθνές συνέδριο στην Κοζάνη με τίτλο «Περιφερειακές Πολιτικές για την Βιοενέργεια» την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, διεθνές συνέδριο με τίτλο «Περιφερειακές Πολιτικές για την Βιοενέργεια» στην Κοζάνη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου BIO-EN-AREA «Βελτίωση Περιφερειακών Πολιτικών για τη Βιοενέργεια και τη Χωρική Ανάπτυξη»  το οποίο χρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG IVC. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου, ως ομότιμος εταίρος μαζί με άλλες πέντε Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η Κομισιόν ανοίγει την ατζέντα του ΕΣΠΑ

Στόχος της έκθεσης είναι «να πληροφορήσει την Ελλάδα για τις απόψεις της Επιτροπής σε πρώιμο στάδιο και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο διαλόγου εν όψει της προετοιμασίας... των προγραμμάτων που θα αποτελ Στις 22-23 Νοεμβρίου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες με­ταβαίνουν στις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρουν μέρος σε άλλη μια κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.


Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την επιστολή της περιγράφει τις προτεραιότητες τις οποίες θα ήθελε να συγχρηματοδοτήσει την περίοδο 2014 - 2020

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σε διαθεσιμότητα - απόλυση από το δημόσιο πάνω από 2.000 εργαζόμενοι

Από το aftodioikisi.gr...

Σε τουλάχιστον 3500 ανεβάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπολογισμοί των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ τους υπό απόλυση - διαθεσιμότητα εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει λόγο για 2000 υπαλλήλους* που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ωστόσο η αρχική συμφωνία με την τρόικα προέβλεπε ο αριθμός αυτός να ανέλθει στις 5000.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΡΑΕ: Προτάσεις για άνοιγμα της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού

Δημοπρασίες εικονικής ισχύος είναι το βασικό μέτρο που προτείνει η Pυθμιστική Aρχή Eνέργειας (PAE) για την περαιτέρω ενίσχυση του ανταγωνισμού στη χονδρική αγορά ηλεκτρισμού, με την πρώτη δημοπρασία να οριοθετείται τον Mάιο του 2013. Oι προτάσεις της PAE παρουσιάστηκαν χθες σε ημερίδα στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων της αγοράς και της βιομηχανίας στο πλαίσιο της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει, ώστε στη συνέχεια τα μέτρα να πάρουν τη μορφή νομοσχεδίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εφαρμογή της διάταξης περί καταργήσεως εισφορών 2% και 2 %ο υπέρ του TEE


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14/11/2012
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Αρ.Πρωτ. Δ17γ/05/173/ΦΝ 463
ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 32
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΡΟΓΡ/ΤΟΣ

Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ (Δ17)

Τμήμα: γ΄


ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την εφαρμογή της διάταξης περί καταργήσεως εισφορών 2% και 2 %ο υπέρ του TEE.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εμπορία δικαιωμάτων εκπομπής: Η Επιτροπή παρουσιάζει επιλογές για τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποιεί δύο σημαντικά βήματα για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης δικαιωμάτων εκπομπής στο ενωσιακό σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής (ΣΕΔΕ της ΕΕ). Ως άμεσο πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ταχείας συσσώρευσης πλεονάσματος δικαιωμάτων εκπομπής, η Επιτροπή υπέβαλε επίσημη πρόταση αναθεώρησης του χρονοδιαγράμματος για την καθυστέρηση («οπισθοβαρής προγραμματισμός») πλειστηριασμού 900 εκατ. μονάδων δικαιωμάτων εκπομπής στην τρίτη φάση του ΣΕΔΕ της ΕΕ που ξεκινά το ερχόμενο έτος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης


Από 168 έως 840 ευρώ ορίστηκε το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί φέτος στα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα ως αντιστάθμισμα για την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό προβλέπει η σχετική απόφαση για το επίδομα που υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Προς 7,68 ευρώ ο τόνος δημοπρατήθηκαν δικαιώματα CO2 στο χρηματιστήριο

Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπής αερίων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό από το ERGON blog

Χιλιάδες θέσεις εργασίας δημοσιεύθηκαν και σήμερα στη στήληΑΓΓΕΛΙΕΣ του ERGON blog. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει:


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πώς μετριέται η αποδοτικότητα των πόρων;

Από το euractiv.gr...

Ομάδες πίεσης από τις βιομηχανίες, αλλά και των οικολόγων συνασπίζονται προκειμένου να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον καλύτερο τρόπο μέτρησης της αποδοτικότητας των πόρων. Οι επιχειρήσεις έχουν προειδοποιήσει ότι μια προσέγγιση του τύπου «one - size - fits - all» θα εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή που η Ευρώπη προσπαθεί να αναδυθεί από την κρίση χρέους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«45 Συν Πράττω» – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «45 Συν Πράττω», υλοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Πράξη με τίτλο «Προοπτική Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας για ανέργους άνω των 45 ετών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), και
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
τους/τις ενδιαφερόμενους/ες μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος: Περισσότερο από το 50% των επιφανειακών υδάτων είναι κάτω από το "καλώς" αποδεκτά οικολογικό όριο

More than half of EU surface waters below ‘good’ ecological status [για μετάφραση στη σημαία παραπάνω...]
Water pollution and physical modifications are still affecting the ecology of many of Europe’s lakes, rivers, transitional water bodies and coastal waters. These problems are likely to prevent the water bodies reaching ‘good’ status by 2015, a target set by the EU’s Water Framework Directive (WFD).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Επιβολή κυρώσεων σε Ενεργειακούς Επιθεωρητές


Από το τέλος Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι σήμερα, με απόφαση του Υπουργού Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρου Καλαφάτη, επιβλήθηκαν κυρώσεις σε πέντε Ενεργειακούς Επιθεωρητές, γιατί, μετά από έλεγχο που διεξήγαγε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ), διαπιστώθηκε αφενός ότι είχαν προβεί σε διενέργεια επιθεώρησης και έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για κτίρια ιδιοκτησίας τους, αφετέρου, σε κάποιες περιπτώσεις, ανέγραφαν ανακριβή ενεργειακά στοιχεία στα ΠΕΑ, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται σημαντικά η ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων αυτών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διαδικασίες ένταξης ταμείων στον ΕΟΠΥΥ - Τι ισχύει για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Έγγραφο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας έχει σταλεί στις 14.11.2012 το οποίο παρατίθεται αυτούσιο παρακάτω:
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό 2 από τις 12-11-2012 καταργείται η παράγραφος 14 του άρθρου 44 του νόμου 4057/2012 καθώς και κάθε διοικητική πράξη που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση της διάταξης αυτής και συνεπώς εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Καταγγελία για τη ΓΕΝΟΠ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για όλους τους εργαζόμενους, στη δυσκολότερη συγκυρία για την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και μετά από ένα συνέδριο, ίσως το χειρότερο για την ιστορία της ΓΕΝΟΠ, αφού δεν πάρθηκε καμία απόφαση που να αφορά τον μέλλον μας,

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Σας καλούμε σε Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 14:30 στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 (3ος Όροφος ΑΝΚΟ Α.Ε.) στην Κοζάνη, με θέματα:
-Μεσοπρόθεσμο και επιπτώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
-Ψηφίσεις Πιστώσεων
-Ενημερώσεις – Διάφορα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό και ευκαιρίες για νέους Μηχανικούς (14/11/2012)

Χιλιάδες θέσεις εργασίας δημοσιεύθηκαν και σήμερα στη στήληΑΓΓΕΛΙΕΣ του ERGON blog. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει:


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εντός των ημερών η προκήρυξη για τον κοστολογικό έλεγχο στη ΔΕΗ

Προκηρύσσεται εντός των επόμενων ημερών ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ξένου οίκου που θα αναλάβει να συγκρίνει το κόστος του ομίλου της ΔΕΗ με αντίστοιχα κόστη ομοειδών εταιρειών του εξωτερικού.
Τη σχετική απόφαση, έλαβε η ολομέλεια της ΡΑΕ τη Δευτέρα, που ενέκρινε το τεύχος διακήρυξης, γεγονός που σημαίνει ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού είναι θέμα ημερών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Γιώργος Δακής: Ανάγκη να υπάρξει αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στην υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Την ανάγκη να υπάρξει αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στην υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων κατά την νέα προγραμματική περίοδο, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής στο πλαίσιο της 4ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013 που φιλοξενήθηκε στη Δράμα την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...