.

Σπάρτακος: «ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΥΝ» ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ –ΥΨΟΥΣ 1,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ- ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

«ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΥΝ» ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ –ΥΨΟΥΣ 1,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ- ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ


Με κατάπληξη και οδύνη πληροφορούμαστε ότι «επιχειρηματικά συμφέροντα» - αυτά που χρόνια τώρα ταλανίζουν την αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας οδηγώντας την στα σημερινά αδιέξοδα- επιδιώκουν διακαώς (με μεθοδικότητα και συστηματικότητα) ακόμα και την ύστατη αυτή ώρα που βρισκόμαστε μία ανάσα από τη υπογραφή της σύμβασης, να παρεμποδίσουν την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης Επένδυσης που έγινε ποτέ στον Ενεργειακό Τομέα.
 Πιο συγκεκριμένα, ενώ έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 9 Μαρτίου (και αφού επί μακρόν πέρασε τα μύρια όσα) η υπογραφή της σχετικής Σύμβασης για την ανάθεση της κατασκευής της λιγνιτικής Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» οι πληροφορίες φέρνουν στο προσκήνιο αθέμιτες και παντελώς αναιτιολόγητες «εξωθεσμικές παρεμβάσεις»  προκειμένου να αποτραπεί  υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Στο «βρώμικο και ανίερο πόλεμο» που ξεκίνησαν ορισμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι – αυτοί οι ίδιοι κύκλοι που μόνιμα πια επιδιώκουν να εξακολουθήσει η ΔΕΗ να είναι ένα «επί ζημία μονοπώλιο» και να μη λειτουργεί ο ανταγωνισμός- με διάφορα ανυπόστατα και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα άνοιξαν το δρόμο (ή καλύτερα άνοιξαν το λάκκο) για να παρεμποδισθεί η υλοποίηση αυτού του μεγάλου, αναγκαίου και αναπτυξιακού Ενεργειακού Έργου.
Ενέργειες άδικες και προκλητικές –όπως εξάλλου είθισται να  είναι οι ενέργειες όλων των «μεγάλων συμφερόντων»- που δημιουργούν σκοπέλους ώστε να σκοντάψει το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο και επένδυση της χώρας, το έργο  που ζητά σύσσωμη η Κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας γνωρίζοντας ότι θα την βάλει σε τροχιά ανάπτυξης πόσο μάλλον τη στιγμή που ολόκληρη η Περιφέρεια της Δ.Μ μαστίζεται από μια πρωτοφανή ανεργία.
Προφανής και κύριος σκοπός των εμπνευστών αυτής της «αήθους» και «αντι-επιχειρηματικής – αντι-επενδυτικής συμπεριφοράς» είναι η περαιτέρω οικονομική αποδυνάμωση και περιθωριοποίηση της ΔΕΗ, για να μετατραπεί σε «εύκολη λεία» όλων εκείνων που δραστηριοποιούνται στον Ενεργειακό Τομέα, προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια κέρδη μέσω των μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια ρεύματος. Είναι όλοι εκείνοι που όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν κανένα επιχειρηματικό ρίσκο (πως θα μπορούσαν άλλωστε) αλλά αντίθετα επιδοτούνται υποχρεωτικά από τη ΔΕΗ κατά παράβαση της κοινοτικής και της εθνικής νομοθεσίας.
Στα πλείστα και καίρια ερωτήματα που τίθενται για τη σκοπιμότητα των «επιθέσεων» σε βάρος της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τις απαντήσεις μπορούν να δώσουν μόνο τα οφέλη που θα υπάρξουν με την κατασκευή της. Οφέλη πολλαπλά για την Εθνική Οικονομία, τις Τοπικές Κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας και όλους τους καταναλωτές:
     ● Το Έργο, αξίας 1,4 δις €, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και η μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις.
    ●  Η νέα Μονάδα θα είναι η πλέον σύγχρονη και περιβαλλοντικά φιλική μονάδα της ΔΕΗ, με καύσιμο τον τοπικό λιγνίτη ήτοι το Εθνικό μας καύσιμο. Ειδικότερα, οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της θα ικανοποιούν τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.
● Η πολύ μεγάλη αυτή επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο βαθειάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
 ● Θα μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενες ενεργειακές πρώτες ύλες και θα αποτελέσει «ασπίδα» για κάθε ενεργειακή κρίση, σε όφελος των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
● Κατά τη διάρκεια τόσο της κατασκευής όσο και της λειτουργίας του έργου θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης παράλληλων εργασιών/δραστηριοτήτων (άμεσα ή έμμεσα) από εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις.
● Η νέα Μονάδα θα ενισχύσει σημαντικά τις οικονομικές επιδόσεις και την ανταγωνιστικότητα της ΔΕΗ – κάτι που δεν θέλουν με τίποτα τα «βρώμικα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι κύριοι Αρχηγοί των Κομμάτων
Αρμόδιε Υπουργέ σε θέματα Ενέργειας
Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών – Βασικού Μετόχου της ΔΕΗ

Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σας καλεί ΑΜΕΣΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ να υποστηρίξετε με δηλώσεις σας την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου κατασκευής της Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» και να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό η σχετική Σύμβαση γιατί  τη μονάδα αυτή την θέλουν ΟΛΟΙ
- Την θέλουν οι εργαζόμενοι
- Την θέλει η τοπική κοινωνία
- Την απαιτεί η Εθνική μας οικονομία
- Την απαιτεί η ΔΕΗ
- Την επιβάλλουν οι συνθήκες
- Οι μόνοι που δεν την θέλουν είναι τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ Α.Ε  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης                                              Αθανάσιος Μάστορας

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου