.

Συνέδριο για την τηλεθέρμανση με βιομάζα, τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας στο Αμύνταιο [22~23 Φεβ 2013]

Ένα σημαντικό συνέδριο συνδιοργανώνουν το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, το Ίδρυμα Friedrich Ebert και ο Δήμος Αμυνταίου στα πλαίσια του προγράμματος EreNet. Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, έχει τίτλο «Τηλεθέρμανση με βιομάζα και στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας σε δήμους».

Στο συνέδριο, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσα από το πρόγραμμα «Ευφυής ενέργεια» και το έργο eReNet, το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και το Γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετάσχουν σύνεδροι από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες μεταφέροντας τεχνογνωσία και καλές πρακτικές για την εγκατάσταση συστημάτων τηλεθέρμανσης με βιομάζα, που αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους του Δήμου Αμυνταίου. Επίσης, θα αναπτυχθούν θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα.
Οι συνδιοργανωτές καλούν τους πολίτες να πλαισιώσουν τις εργασίες του συνεδρίου και να ενημερωθούν για τα θέματα που θα αναπτυχθούν και έχουν εξαιρετική σημασία για την περιοχή μας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου