.

Σπάρτακος: Επιστολή στη ΔΕΗ για Πτολεμαϊδα 5



ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Θέμα: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V».  

Κύριε Πρόεδρε

Σε συνέχεια της από 22.11.2012 επιστολής μας, όπου σας εκφράζαμε «την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό μας σε ό,τι έχει να κάνει με την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα υπογραφής της σύμβασης με την μειοδότρια εταιρεία, για την ανάθεση της κατασκευής του έργου «Πτολεμαΐδα V», σήμερα, 13 ημέρες πριν να λήξει η προθεσμία για συμβολαιοποίηση της εν λόγω μονάδας, επανερχόμαστε στο θέμα προκειμένου να προλάβουμε το ένα και μοναδικό αρνητικό σενάριο, που με πολύ απλά λόγια είναι το να χαθεί η Μονάδα.
Κύριε Πρόεδρε
Έχουμε ξοδέψει πολύ μελάνι και πολύ κόπο δίνοντας αναρίθμητους αγώνες (αν και δε θα χρειαζόταν καν να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά το επέβαλλαν οι καθυστερήσεις και οι κωλυσιεργίες που παρατηρήθηκαν και παρατηρούνται) προκειμένου να ενισχύσουμε και να δώσουμε ώθηση στις διαδικασίες για την κατασκευή της «Πτολεμαΐδας V». Το ίδιο όμως έχει κάνει και η ΔΕΗ, το Διοικητικό της Συμβούλιο και οι υπηρεσίες της. Έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να την αφήνει αυτή τη στιγμή να χάνεται, παρεκκλίνοντας του αρχικού στόχου και σκοπού.  
Τα πράγματα που την αφορούν είναι πλέον πολύ γνωστά:
● Η κατασκευή της από τη ΔΕΗ αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό έργο της Ελλάδας και πλέον και το μοναδικό αναπτυξιακό για την επιχείρηση που καθίσταται υλοποιήσιμο.
●  Είναι ένα έργο που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, της ίδιας της επιχείρησης και της τοπικής κοινωνίας.
● Είναι ένα  έργο πνοής που σήμερα περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται και επιτάσσεται η κατασκευή του, για λόγους οικονομικούς και εθνικούς.
ü      Τη μονάδα αυτή τη θέλουν ΟΛΟΙ
ü      Τη θέλουν οι εργαζόμενοι
ü      Τη θέλει η τοπική κοινωνία
ü      Την απαιτεί η Εθνική μας οικονομία
ü      Την επιβάλλουν οι συνθήκες
ü      Οι μόνοι που δεν την θέλουν είναι τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Κύριε Πρόεδρε
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μια ακόμα φορά σας εφιστά την προσοχή και σας θυμίζει την υποχρέωση που έχετε (καθώς έχετε την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.) να προχωρήσετε στην συμβολαιοποίηση του έργου αυτού. Οι εργαζόμενοι σας καλούν να αντισταθείτε στα συμφέροντα, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες και ακούγοντας τη φωνή όλων των υπολοίπων.
 Σε διαφορετική περίπτωση, εσείς πολύ καλύτερα από τον καθένα γνωρίζετε ότι θα έχετε χρεωθεί την παταγώδη αποτυχία της υλοποίησή της.
Επιπλέον, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί:
ü      Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
ü      Την τοπική κοινωνία
ü      Τους Βουλευτές
ΤΩΡΑ, περισσότερο από ποτέ, να ενισχύσουν το κοινό μας αίτημα, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας και να πιέσουν προς την κατεύθυνση που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να είναι μονόδρομος: ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.    


Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης                                      Αθανάσιος Μάστορας


Κοινοποιήσεις :
Ø  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Ø  Δήμαρχο Εορδαίας
Ø  Δήμαρχο Κοζάνης
Ø  Βουλευτές

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου