.

ΔΕΗ: Προς έκτακτη Γ.Σ. οδεύει η έγκριση για "Πτολεμαΐδα 5"

Την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για τη σύμβαση κατασκευής της μονάδας Πτολεμαΐδα 5 από τη ΔΕΗ, προκάλεσαν δημοσιεύματα του τύπου τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα. Η παρέμβαση αυτή, για την οποία χθες ενημερώθηκε η ΔΕΗ, οδηγεί όπως όλα δείχνουν σε αναβολή την υπογραφή της σύμβασης που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στην Πτολεμαΐδα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ Σπάρτακος το οποίο σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα αναφερόμενο σε «τορπίλη» στη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 1,4 δισ. ευρώ που έγινε ποτέ στη χώρα και κάνει λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της πραγματοποίησης του έργου. «Ενώ έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 9 Μαρτίου (και αφού επί μακρόν πέρασε τα μύρια όσα) η υπογραφή της σχετικής Σύμβασης για την ανάθεση της κατασκευής της λιγνιτικής Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» οι πληροφορίες φέρνουν στο προσκήνιο αθέμιτες και παντελώς αναιτιολόγητες «εξωθεσμικές παρεμβάσεις» προκειμένου να αποτραπεί υπογραφή της σχετικής σύμβασης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σπάρτακος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η ΔΕΗ προσανατολίζεται να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης αφότου συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ώστε να υπάρξει τοποθέτηση και του ελληνικού δημοσίου και φυσικά να υπάρχει η απαραίτητη κάλυψη προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, ο διαγωνισμός πήγε καλά, είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να το υλοποιήσουμε. Το έργο αυτό είναι το μέλλον της ΔΕΗ».

Σημειώνεται ότι στη φάση που διανύουμε υπάρχουν πολύ θετικές εξελίξεις και στο μέτωπο της χρηματοδότησης του έργου αφού έχουν ξεπεραστεί μερικώς οι σκόπελοι που υπήρχαν μέχρι πριν λίγους μήνες, όταν και υπήρχε απαγορευτικό για οποιαδήποτε χρηματοδότηση προς την Ελλάδα από ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Πλέον οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.



Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου