.

Η έκθεση «Ο θησαυρός των λιμνών μας» ταξιδεύει στην Κοζάνη

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, θα φιλοξενήσει την έκθεση «Ο θησαυρός των λιμνών μας» που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στη σπάνια ιχθυοπανίδα των Πρεσπών.

Τα μοναδικά είδη ψαριών που ζουν στις λίμνες των Πρεσπών και οι παράγοντες που απειλούν τη διαβίωσή τους, η σημασία της αλιείας στην οικονομία του τόπου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των ειδών, αλλά και η σχέση των ιχθυοφάγων πουλιών με τα ψάρια και την αλιεία, θα αποκαλυφθούν στους επισκέπτες μέσα από τα θεματικά πάνελ της έκθεσης.
Η έκθεση θα παραμείνει στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Δημοκρατίας 27, στην είσοδο της Αίθουσας Συνεδριάσεων, από την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013.

Ράλλια Κουγιουμτζή, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, 23850-51211, 6974062330
Παρασκευή Λιόλιου, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, 24613-51121

Πληροφορίες για τους συντάκτες:
1) Η ιχθυοπανίδα αποτελεί ένα από τα κύρια γνωρίσματα των Πρεσπών εξαιτίας της μοναδικότητας των ειδών ψαριών που ζουν στις λίμνες της. Στη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα ζουν 23 είδη ψαριών, από τα οποία τα εννέα είναι ενδημικά, δηλαδή βρίσκονται σχεδόν μόνο εκεί και πουθενά αλλού στον κόσμο, γι’ αυτό και προστατεύονται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Αυτή η μοναδική ιχθυοπανίδα έχει επίσης κατατάξει τις Πρέσπες ως έναν από τους δέκα σημαντικότερους υγροτόπους στη Μεσόγειο.
2) Η έκθεση «Ο θησαυρός των λιμνών μας» υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος  LIFE+ Ενημέρωση & Επικοινωνία (2010-2013) «Ψάρια, Αλιεία & Ευρωπαϊκή Πολιτική στη λεκάνη των Πρεσπών» από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ www.spp.gr/life_prespafish 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου