.

Ο Δήμος Κοζάνης απέστειλε εγκαίρως την τεκμηρίωση των θέσεων του για τα ΑΕΙ στην περιοχή μας

Ο Δήμος Κοζάνης απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και κοινοποίησε στους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και την «Τεκμηρίωση θέσεων και απόψεων για το Σχέδιο Αθηνά στην κατεύθυνση ισχυρών και αυτοδιοίκητων  ακαδημαϊκών δομών στη Δυτική Μακεδονία» όπως αυτή εκπονήθηκε από Επιτροπή υπό τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.

Επίσης απεστάλη ανάλογη επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη της αρμόδιας Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (50 συνολικά) πριν την επικείμενη προγραμματισμένη ενημέρωση τους από τον αρμόδιο Υπουργό στις 28.02.2013.
Ο Δήμος Κοζάνης πιστεύει ότι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και την τεκμηρίωση που απέστειλε συμβάλει ουσιαστικά σε μια πραγματική διαβούλευση  όπου αναδεικνύεται ότι είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε σκέψη ή πράξη για κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η συρρίκνωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Η Δυτική Μακεδονία χρειάζεται ισχυρά και αυτόνομα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ως πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου