.

Καταγγελία στην Ε.Ε. από διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ

Το παράδοξο της καταγγελίας στην Ε.Ε., από πλευράς του διευθυντικού στελέχους της ΔΕΗ Φ. Μανδανά με την ιδιότητα του απλού καταναλωτή ηλεκτρικού ρεύματος, περί κρατικών ενισχύσεων που έχουν εγκριθεί από το ελληνικό κράτος σε διάφορους δικαιούχους και οι οποίες βλάπτουν τη ΔΕΗ, απασχολεί από χθες που είδε το φως της δημοσιότητας τόσο τη ΔΕΗ όσο και συνολικά την αγορά ενέργειας.
Στην καταγγελία που ο κ. Μανδανάς, διευθυντικό στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ, έκανε ως απλός καταναλωτής τον Οκτώβριο του 2012, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε «προτιμησιακά» τιμολόγια των πελατών εντάσεως ενέργειας και σε ειδική μεταχείριση των ηλεκτροπαραγωγών που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Η διοίκηση της ΔΕΗ με ανακοίνωσή της χθες εμφανίζεται να μη γνώριζε την κίνηση του κ. Μανδανά, ενώ τονίζει ότι διερευνά την ακρίβεια του περιεχομένου του δημοσιεύματος και θα πράξει συνεπακόλουθα ό,τι προβλέπουν οι εσωτερικοί κανονισμοί της. «Η πολιτική της εταιρείας ασκείται από τη διοίκηση, υλοποιείται με γνώμονα τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών της και είναι πάντοτε σύμφωνη με τον νόμο. Είναι προφανές ότι, πέραν της διοίκησης της εταιρείας, ουδείς άλλος -και πολύ περισσότερο ατομικές πρωτοβουλίες- διαμορφώνει την πολιτική της», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ.
Κύκλοι της επιχείρησης διαβεβαίωναν χθες ότι πράγματι η διοίκηση δεν γνώριζε το γεγονός και απέδιδαν την κίνηση του κ. Μανδανά σε καθαρά προσωπική πρωτοβουλία. Αλλα στελέχη της ΔΕΗ άφηναν να εννοηθεί ότι έχει κάνει παρόμοιες ακραίες κινήσεις και στο παρελθόν. Παράγοντες της αγοράς πάντως ερμηνεύουν την κίνηση του κ. Μανδανά και ως έκφραση μιας συνολικότερης «ακραίας» τάσης που επικρατεί στο εσωτερικό των στελεχών της ΔΕΗ. Εκπρόσωποι της ενεργοβόρου βιομηχανίας, που θίγονται άμεσα από την καταγγελία του κ. Μανδανά, σχολίασαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Είναι μια βόμβα στα θεμέλια όχι μόνο της βιομηχανίας αλλά ολόκληρης της οικονομίας. Είναι μια επιθετική κίνηση κατά της μεταποίησης, άνευ προηγουμένου».

Πηγη: Καθημερινή

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου