.

Επιστολή του δημάρχου Κοζάνης σε φορείς και συλλόγους για την κατάργηση του Πανεπιστημίου και τη συρρίκνωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Επιστολή για την αναδιάρθρωση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»)  που προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, απέστειλε ο Δήμαρχος  Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας σε περισσότερους από 200 φορείς επιμελητήρια, επιστημονικούς συλλόγους, επαγγελματικά σωματεία, πολιτιστικούς – αθλητικούς συλλόγους, και εθελοντικές οργανώσεις) .

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
  «Αγαπητέ/η  Πρόεδρε,
       Με την πρόσφατη ανακοίνωση του προγράμματος του Υπουργείου  Παιδείας για την αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με το όνομα ‘’ ΑΘΗΝΑ’’, και αν αυτό υλοποιηθεί θα επέλθει ένα σοβαρό πλήγμα στην περιοχή μας.
     Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας καταργείται σαν αυτοτελές εκπαιδευτικό  ίδρυμα με ορατό τον κίνδυνο να κλείσουν οι πολυτεχνικές σχολές που εδρεύουν στην Κοζάνη, λόγω μειωμένων πιστώσεων αλλά και ύπαρξης ίδιων σχολών στην έδρα του ΑΠΘ, ενώ και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συρρικνώνεται με την διάσπαση της Σχολής  Διοίκησης Οικονομίας.
    Οι εξελίξεις αυτές, ιδιαίτερα δυσμενείς, έρχονται σε μια χρονική στιγμή που η περιοχή μας βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της νεώτερης ιστορίας της, με την ανεργία αφενός και την οικονομική και πληθυσμιακή συρρίκνωση της Δυτικής Μακεδονίας αφετέρου, να είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
   Και αυτήν την κρίσιμη στιγμή έρχεται η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, που εάν υλοποιηθεί θα οδηγήσει την περιοχή σε αδιέξοδο και θα εξαφανίσει κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Και αυτό σε μια περιοχή παραμεθόρια, πύλη εισόδου της χώρας στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια.
     Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στη συνεδρίασή του στις 7-2-2013 είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ (Α.Δ.Σ 48/2013,www.kozanh.gr)
ΟΧΙ στην κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
ΟΧΙ στην συρρίκνωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  .

Κύριε Πρόεδρε,   σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενώσουμε τις  φωνές μας για να αποτρέψουμε την υποβάθμιση της περιοχής μας.
      Η ενημέρωση των μελών του φορέα σας για την απειλούμενη συρρίκνωση των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της περιοχής μας και η  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σας για την ανατροπή της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και την διεύρυνση και ισχυροποίηση και των δυο ΑΕΙ, θα δυναμώσει την φωνή της περιοχής, θα κρατήσει ζωντανή την προοπτική της ανάπτυξης και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας». 
                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                          ΛΑΖΑΡΟΣ  ΜΑΛΟΥΤΑΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου