.

Τροπολογία για τις απαλλοτριώσεις σε βάρος των οικισμών επιχειρείται να περάσει από την Βουλή - Ενημερώσεις βουλευτών και συνέλευση στη Μαυροπηγή για το θέμα

Συνάντηση στην Μαυροπηγή με επροσώπους των υπό μετεγκατάσταση οικισμών πραγματοποιήθηκε στην την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 όπου και αναλύθηκε το προτεινόμενο σχέδιο (ως τροπολογία στο σχέδιο νόμου "Διαμόρφωση του φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις") για τις απαλλοτριώσεις με ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Τσιότσια για τις επιπτώσεων αυτής της τροπολογίας εφόσον γίνει αποδεκτή. Σημειώνεται ότι ανάλογη τροπολογία επιχειρήθηκε να περάσει και πριν ένα χρόνο αλλά δεν έγινε δεκτή μετά από κινητοποίηση των κατοίκων και των τοπικών φορέων.
Για το θέμα έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι οι βουλευτές του Νομού Κοζάνης και οι θεσμικοί εκπρόσωποι για να μην γίνει αποδεκτή δεδομένου ότι δεν θα καλύπτεται ούτε το κόστος των υπό μετεγκατάσταση οικισμών. Ο Δήμος Κοζάνης έστειλε και σχετικό ενημερωτικό σημείωμα στους βουλευτές και ανάλογες κινήσεις έγιναν και από το Δήμο Εορδαίας.
Σημειώνεται ότι συνάφθηκε σχετικό υπόμνημα από τους παρόντες στη συνέλευση το οποίο και θα αποσταλεί αρμοδίως στους Βουλευτές, στον Περιφερειάρχη και στους Δημάρχους των Δήμων με υπό μετεγκατάσταση οικισμούς.

η τροπολογία δίνεται παρακάτω:

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου