.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει ως το 2020 τον δραστικό περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου

Τις κατευθυντήριες γραμμές για τα σχέδιά τους, αναφορικά με τον περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου, θα πρέπει να δώσουν οι ηγέτες των κρατών την επόμενη εβδομάδα στη Βόννη.
Η βασική θεματική της συνάντησης, σχεδόν 200 χωρών, αφορά στη συμφωνία για το περιεχόμενο Συμφώνου του ΟΗΕ, το οποίο θα καθορίζει τα μελλοντικά βήματα για την επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το Σύμφωνο θα εφαρμογή σε ισχύ το 2020.
Οι αποφάσεις των χωρών -σύμφωνα με περιβαλλοντολόγους- πρέπει να επιταχυνθούν, καθώς σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα. Στην τελευταία μέτρηση να καταγράφονται 400 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο) στην ατμόσφαιρα.
Η μέτρηση έγινε από σταθμό παρακολούθησης των ατμοσφαιρικών συνθηκών στη Χαβάη, για λογαριασμό της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα (NOAA) και δείχνει ότι το διοξείδιο του άνθρακα έφτασε σε συγκεντρώσεις ρεκόρ, τις υψηλότερες εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ενώ συμβολίζει την αποτυχία των πολιτικών που υιοθετήθηκαν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου