.

ΔΕΥΑ Κοζάνης: Ενημερωτικό σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος “Waterloss” την Παρασκευή 24.05.13

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης ως εταίρος  του Ευρωπαϊκού έργου WATERLOSS “Διαχείριση Απωλειών Νερού σε Δίκτυα Ύδρευσης” που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας MED, διοργανώνει την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 και ώρα 10:00πμ, ενημερωτικό σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος Waterloss” με θέμα: “Διαχείριση Απωλειών Νερού – Χρήση του Συστήματος Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων DSS“.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.
Το έργο WATERLOSS ακολουθώντας την Ευρωπαϊκή Οδηγία Πλαίσιο για τα Ύδατα (WFD 2000/60/EC), στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης πολιτικής για τη διαχείριση των υδάτων της Ευρώπης, καθώς και στην εφαρμογή κατάλληλων μέτρων για την διασφάλιση της υψηλής ποιότητάς τους.
Το έργο εστιάζει στην ενσωμάτωση των αρχών εξοικονόμησης νερού στα διαχειριστικά σχέδια που εφαρμόζουν οι εταιρείες παροχής πόσιμου νερού με έμφαση στην ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας για τον έλεγχο και τη μείωση του μη ανταποδοτικού νερού στα δίκτυα παροχής πόσιμου νερού. Πεδίο εφαρμογής της μεθοδολογίας αποτελούν περιοχές της λεκάνης της Μεσογείου όπου η λειψυδρία και η χαμηλή ποιότητα νερού αποτελούν μείζονα ζητήματα τα τελευταία έτη.
Στο έργο συμμετέχουν  9 εταίροι από 6 Ευρωπαϊκές χώρες(Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Γαλιά , Ισπανία, Σλοβενία ). Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως συντονιστής του έργου, και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ).
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου www.waterloss-project.eu

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου